Nažalost, teška bolest 25. lipnja 2010. godine svladala je slabo srce našeg dragog suosnivatelja i voditelja i duhovnika molitvene zajednice sv. Josipa, don Franju Marušića u 72. godini života, 53. godini redovničkih zavjeta i 42. godini svećeništva.

Prestalo je kucati srce koje se predalo u službu Božju s toliko žara, ljubavi i odanosti, da bi služilo za nas, Božje stado! Za svakog čovjeka pojedinačno kojeg bi sreo, bilo u potrebi ili u prolazu, imao je uvijek otvoreno srce, toplu Božju i ljudsku riječ, punu utjehe, ljubavi i uvijek s osmijehom na licu i žarom u očima, koje su bile jasno ogledalo čiste, divne, ostvarene i jednostavne duše. Oprostili smo se od njegovog odra pod svetom misom koju je predvodio župnik don Ante Vasilj.

Tijelo don Franje sahranjeno je 29. lipnja na groblju Mirogoj u grobnici don Boscovih duhovnih salezijanskih sinova u nazočnosti pedesetak svećenika, velikog broja časnih sestara i mnoštvo vjernika.  Obrede je predvodio biskup Valentin Pozaić uz asistenciju provincijala Ivana Marjanovića i župnika Ante Vasilja. Nakon sprovoda je bila misa zadušnica.

Neka ga Milosrdni Otac licem svojim obasja i milostiv neka mu bude! Po zagovoru Marije Pomoćnice kršćana i sv. Josipa zaštitnika umirućih, neka u ljubavi uživa pred licem Svevišnjega i s anđelima pjeva Bogu hvalu! Radosni smo što smo bili dio njega i jesmo jedno u Kristu! Dragi naš don Franjo, hvala vam za sve i počivajte u miru Božjem! Vaša molitvena zajednica sv. Josipa župe Duha Svetoga, koja vas neće nikada zaboraviti i koja će vas uvijek u srcu i molitvama nositi. Prije početka sv. mise u svetištu, pred odrom dragog nam duhovnika don Franje, ja kao voditeljica MZ pročitala sam mu zadnje pismo zahvale i pozdrava:

Dragi naš don Franjo!                                                                                           

Nažalost, došao je prebrzo i taj trenutak, da se i zadnji puta pozdravim sa Vama! Toliko puta sam se s Vama pozdravljala, ovih proteklih teških mjeseci za Vas, ali i za nas članove MZ sv. Josipa župe Duha Svetoga, napose Vaše obitelji, salezijanske braće, kao i župljana koji smo molili za Vas da bi izdržali u borbi s teškom bolešću, sa kojom ste se hrabro borili i strpljivo nosili gotovo pola godine. Svaki puta, odlazeći od Vas, blagoslovila bih Vas načinivši znak križa na Vašem čelu i govoreći:”Vidimo se uskoro don Franjo! Držite se i borite, jer mi Vas trebamo i očekujemo u crkvi Duha Svetoga !” Ali teška bolest savladala je Vas i Vaše divno srce puno ljubavi, ali tjelesno slabo srce, koje se predalo u službu Božju prije 53 godine, sa toliko žara, ljubavi i odanosti, da bi služilo za nas, Božje stado 43 godine! Za svakog čovjeka pojedinačno, kojeg bi sreli, da li u potrebi, da li u prolazu, imali ste uvijek otvoreno srce, toplu Božju i ljudsku riječ, punu utjehe, ljubavi i uvijek s osmijehom na licu i žarom u očima koje su uvijek sjajile kao dvije zvijezde, dva bistra izvora, koje su bile jasno ogledalo: čiste, divne, otvorene i jednostavne duše. Hvala Vam i sada, zadnji puta kada se pozdravljamo sa Vama pred Vašim odrom u svetištu, kojem ste se toliko željeli vratiti. Hvala Vam za svaku toplu riječ, za svaki osmjeh, za svaku utjehu i pruženu pomoć, za svaki stisak ruke, za svaki ispruženi dlan, a hvala i dragom Bogu što Vas je – nama kao duhovnika MZ poslao, iako samo tri godine.

Neka Vas Milosrdni Otac Licem Svojim obasja, milostiv neka Vam bude! Dobar Pastir čije ste stado vjerno čuvali tolike godine, neka Vas nagradi za taj Vaš veliki trud. Po zagovoru Marije Pomoćnice kršćana i sv. Josipa, u ljubavi prineseni bili pred Lice Svevišnjega. Sa Anđelima pjevali Bogu hvalu, što smo bili dio Vas i što jesmo, jedno u Kristu!!! Po riječima sv. Pavla:”Jer, ja se već prinosim za žrtvu ljevanicu, prispjelo je Vrijeme mog odlaska. Dobar sam boj bio, Trku završio, Vjeru sačuvao…” Hvala Vam don Franjo!!!

Vaša Molitvena zajednica sv. Josipa župe Duha Svetoga

U Zagrebu, u svetištu SMS 29. lipnja ljeta Gospodnjega, 2010.

GALERIJA SLIKA