Naša Školska grupa „Družbica Bezgrešne Marije“ imala je formativni susret u petak, 3. veljače u 20:30h na temu Jesam li siguran da poznajem sv. Ivana Bosca. Na formaciji koju je vodio ravnatelj Oratorija Dominik Savio don Ivan Terze okupilo se 30-ak volontera čija je služba u oratoriju podučavanje školskog gradiva.

Upravo je to poveznica između našeg salezijanskog utemeljitelja i instruktora koja je mnoge iznenadila! Naime, na početku formacije don Ivan je istaknuo da je upravo sv. Ivan Bosco u jednom razdoblju svog života također bio instruktor! Dok je Ivan Bosco pohađao srednju školu, nakon nastave bi ostao u školi i pomagao drugim učenicima koji su imali problema s učenjem i svladavanjem gradiva. Don Bosco je jako volio čitati i učiti te je svoju ljubav prema knjigama i znanju htio prenijeti svojim prijateljima iz škole. Već u tim ranim danima naš omiljeni svetac je pokazivao veliku brigu za mlade.

Nakon kratkog uvodnog predavanja uslijedila je podjela u grupe u kojima smo, na temelju pročitanih tekstova o životu sv. Ivana Bosca, razgovarali o našem služenju u oratoriju i osobnom duhovnom životu. Rasprave su bile jako plodonosne, došli smo do određenih konkrektnih prijedloga i načina kako poboljšati našu grupu, naš rad i naše služenje. Vjerujem da su svakoga od nas pročitani tekstovi i razmišljanja drugih instruktora potakli na duboko razmišljanje o vlastitom životu i volontiranju u Školskoj grupi.

Za kraj je riječ ponovno preuzeo don Ivan koji je uputio nekoliko iznimno poticajnih riječi. Naglasio je da je od presudne važnosti za svaku osobo rad na sebi. Uvijek moramo težiti biti bolji, konstantno unaprjeđivati svoja znanja i vještine te živjeti odgovoran kršćanski sakramentalni život. Što to znači? U suštini, pozvani smo na svetost! Ne smijemo se zadovoljavati s prosječnim već naš cilj mora biti probijanje vlastitih granica. Bog za svakoga od nas ima plan i zove ga na određeni životni put. Našu Školsku grupu čine studenti i radnička mladež. Tamo gdje nas je Bog poslao i gdje jesmo, moramo davati sve od sebe! Ne smijemo zapustiti svoje talente već ih marljivim radom moramo razvijati kako bismo njima služili drugima i Bogu.

Nakon formacije nastavili smo se družiti u oratoriju i graditi svoje prijateljstvo i zajedništvo, koje je prijeko potrebno ukoliko želimo rasti kao volonterska grupa i poboljšati naše služenje djeci i mladima!

Autor i Photo: Marino Pleić

GALERIJA SLIKA