Kao i svake godine, naše vozočašće je započelo u 5 sati u jutro 12. svibnja 2012. ispred Svetišta Svete Mati Slobode, blagoslovom don Žarka Kraljevića, a zatim raznim lijepim molitvama preporuke i zahvale Ocu Sinu i Duhu Svetomu, kao i sv. Josipu, a posebno Majčici Mariji, Kraljici Mira-našoj Pomoćnici Kršćana, prigodnim molitvama, razmatranjima krunice, te čitanjem iz Glasnika mira prekrasnih svjedočenja hodočasnika u Međugorju – o plodovima tih hodočašća! Sve je to, bilo prožeto prekrasnim pjevanjem Marijinim pjesmama svih hodočasnika u autobusu, od 3 g. do 75 g. starosti.

Po dolasku u Međugorje i nakon smještaja u pansionu Ostojić, u popodnevnim satima krenuli smo Brdom ukazanja uz postaje radosnih otajstava pobožnošću krunice i molitvama predanja i razmatranja radosnih otajstava. Od 17 sati pristupili smo u Večernjem molitvenom programu na otvorenom dijelu Svetišta- gdje je bila prilika za sv. sakramenat ispovijedi – po ćemu je Međugorje posebno poznato, moltivi krunice, sv. Euharistiji, te prekrasnim molitvama za ozdravljenje duše i tijela, te posebno lijepom euharistijskom klanjanju u 22 sata, kojem su prisustvovali mnogobrojni hodočasnici iz cijelog svijeta. U nedjelju u 7 sati u jutro, započeli smo na Križevcu svoj hod s Isusom i Marijom kroz molitve i razmatranja Križnog puta i žalosnih otajstava uz postaje i osobne molitvene nakane za potrebite. Nakon misnog slavlja sa župljanima Međugorja i zahvala Gospodinu i Gospi Kraljici Mira za darovane nam milosti kao još i zadnjom preporukama, pozdravili smo se sa „Bijelom Gospom“ srcima punih mira, blagoslova, zahvale i razdraganosti, ali i suza radosnica u očima uz pjevanje:

“Zbogom Majko nado naša, opet ćemo ovdje doći. Ti nas čuvaj od svih zala i po danu i po noći!
Pogledaj nas utješi nas, svoje ruke stavi na nas, svome Sinu preporuči, Majko Mira moli za nas!”

Poslije ukusnog ručka kojim nas je dočekala gostoljubljiva g. Mladenka u pansionu Ostojić, krenuli prema Zagrebu zaustavivši se u mjestu Tihaljina, 45 km udaljenog od Međugorja . Tu nas je veoma srdačno dočekala č. sestra Melanija, koja nas je upoznala sa lijepom Crkvom sv. Ilije i nekim njenim znamenitostima, a posebno o predivnom kipu Gospe Milosti , kipu koji je visok 180 cm s divnim kristalnim očima koje su nas kao žive promatrale i primale naše molitve. Mnogi hodočasnici na putu za Međugorje dolaze, mole se, a osim uslišanih molitava svjedoče o neobičnosti koja se najbolje vidi kada se klekne pred Gospu jer ona tada najbolje vidi i čuje naše molitve pružajući prema nama svoje raširene ruke. Glas o njezinoj ljepoti i moći širi se daleko i mnogi ju poistovjećuju sa Međugorjem, jer se inače prikazuje na pobožnim suvenirima Međugorja, a slike i minijaturni kipovi koji se nalaze u domovima diljem svijeta najčešće su upravo oni kao Gospa Milosti iz Tihaljine. Iako mnogi misle kako je kip dao izraditi fra Jozo, zapravo ga je fra Jakov naručio još 1971. Nakon 1981. i zbivanja u Međugorju, tu za župnika dolazi fra Jozo Zovko, sada je župnik fra Branimir Musa.

Nakon kraćeg veoma ugodnog boravka i prigodne osobne molitve, zaputili smo se prema Zagrebu, nastavljajući naše vozoćašće, zahvalnim molitvama, lijepim liturgijskim i svjetovnim pjesmama, šalama, te lijepim svjedočenjem i utiscima hodočasnika sa ovog hodočašća.

„Marijo, Majko naša : Pomoćnice kršćana, Kraljice mira, Marijo Posrednice svih milosti, BDMarijo-Fatimska Djevice, Sveta Mati Slobode, te naš moćni i sveti zaštitniče kod Gospodina-sv.Josipe, molite za nas, čuvajte nas i vodite nas i naše obitelji i one koji se preporučuju u naše molitve, do Isusa, Sina Svoga, kroz ovozemaljski, naš hodočasnički put, na putu do vječnosti ! Amen“

GALERIJA SLIKA