Naši nogometaši koji nastupaju u 3. Katoličkoj malonogometnoj ligi odradili su izvrstan prvi dio polusezone! Naime, dečki zauzimaju vodeću poziciju na ljestvici s maksimalnih šest ostvarenih pobjeda uz razliku pogodaka 27:5. Osim nogometnim znanjem, naši dečki ističu se i u kategoriji fair play gdje zauzimaju visoku drugu poziciju. U ligi se natječe 14 momčadi gdje svaka ekipa mora igrati jedna protiv druge. Momčadi koje će na kraju sezone zauzimati prve četiri pozicije prelaze u viši rang natjecanja.

Inače, Odjel za pastoral sportaša koordinira sportske aktivnosti za mlade na razini Nadbiskupije kroz organizaciju katoličke malonogometne, odbojkaške i stolnoteniske lige. Temeljna zamisao je zbližiti u vjeri mlade kroz sport, pa je natjecanje tako samo povod za međusobno druženje i upoznavanje. Malonogometna liga od sezone 1999/2000 nosi naziv Bl. Alojzije Stepinac. Posebnost je natjecanja što se prije i poslije svake utakmice momčadi okupe i zajednički pomole. Tijekom utakmice na terenu je izričito zabranjeno izricanje bilo kakvih uvredljivih riječi, a njeguje se i fair play igra.

Dečki koji igraju nogomet za našu župu su naši volonteri koji sudjeluju u radu svih volonterskih skupina našeg Oratorija. Hvala im od srca za njihovo nesebično darivanje i pozitivno prezentiranje naše župe i kršćanskih vrednota, kako na oratorijskim, tako i na nogometnim terenima!

Ljestvicu možete pogledati OVDJE.