U ranim jutarnjim satima preminuo je naš dragi don Petar, salezijanac, svećenik u 72. godini života, 55. godini redovničkih zavjeta i 45. godini svećeništva. Tijelo dragog nam svećenika, salezijanca i upravitelja svetišta, koji je i svoj život i zdravlje darovao za njega, izloženo je bilo u crkvi Sveta Mati Slobode u utorak 29. prosinca od 15.00 do 20.00 sati.

I mi kao MZ župe Duha Svetoga imali smo zadnju tužnu čast reći mu zadnje zbogom i hvala dok smo stajali dušom i tijelom uz njegov odar, u Svetištu Svete Mati Slobode, opraštajući se teška srca od njega i zahvaljivajući Bogu za njegov dar života i za sve što je utkao u naše živote, duše i u cijelu Crkvu, moleći Gospodina da ga dočekaju anđeli i povedu pred Lice Božje. Ostat će zauvijek u našim srcima i dušama, kako nas tako i naše djece i unučadi, koji smo imali tu blagodat živjeti sa njime i učiti se od njega kao svećenika, čovjeka, vjernika, graditelja i radnika u Božjem vinogradu, borca za život, učiti se od njega vjeri, ustrajnosti i strpljivosti u nošenju svog križa bolesti i predanja u Božju volju i pomoć Svemogućeg Oca, po zagovoru Svete Mati Slobode. Upravo je on taj koji je bio idejni i najzaslužniji voditelj izgradnje i upravitelj tog svetišta, posvećenog upravo Njoj, a u spomen palima u Domovinskom ratu, a koji je i napuštajući svoj ovozemaljski hod shrvan od bolesti, upravo u svojoj sobi tog krasnog zdanja u sklopu Svetišta Svete Mati Slobode na Jarunu.

Sprovod je bio u srijedu 30. prosinca na zagrebačkom groblju Mirogoju. Neka ga Gospodin nagradi za sve što je učinio za Njega, za nas i naš hrvatski narod i domovinu te neka počiva u miru Božjem.

GALERIJA SLIKA