Na poziv don Stjepana Pasarića, velikog štovatelja sv. Josipa i začetnika naše MZ, uputili smo se 6. lipnja 2009. sa našim duhovnikom don Franjom u posjetu salezijanskoj župi i MZ. sv. Josipa u Obriježi. Susret je bio veoma srdačan, kao što je i sam don Pasarić, dočekavši nas posebnom ljubavlju, otvorenošću i gostoprimstvom kuharica uz topli napitak i kolače, a zatim i ručkom poslije svečanog  misnog slavlja. Veselom druženju i ručku nije izostao niti splet slavonskih pjesama veselih Josipovih štovatelja i štićenika. Nakon posebno lijepog i molitvom nadahnutog klanjanja Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu u crkvi svete Magdalene, počastili smo i sv. Josipa pjesmama njemu u čast.

Zahvalivši se na lijepom gostoprimstvu i druženju, krenuli smo u posjetu obližnjim slavonskim, usputnim crkvama. Ubrzo smo se zaustavili u Badljevini, salezijanskoj crkvi sv. Ivana Krstitelja gdje je svojevremeno 70-ih godina bio u službi i don Franjo. Pomno smo slušali njegova radosna prisjećanja kao župnika i lijepo provedenih dana u toj salezijanskoj župi. Razdraganost se vidjela i na licima bračnog para Martinović, došavši ponovno u svoju krsnu crkvu, a koji su tu provodili lijepe godišnje odmore upravo u društvu tadašnjeg župnika don Franje. Krenuli smo prema Daruvaru, a na samom daruvarskom trgu spontano smo se priključili Slavonskom bendu pjesmom, pa čak i plesom. Prošetavši se daruvarskim trgom, posjetili smo i crkvu Presvetog Trojstva, a nakon 14km vožnje stigli u Dežanovac. Posjetili smo i moju rodnu župnu crkvu sv. Bartola, kao i mojih predaka – tri generacije, koji su u njoj primili svoje prve i zadnje svete sakramente. Divna su to sjećanja, a posebno kad se u njih vratiš sa svojom obitelji i dragom župnom i molitvenom zajednicom. Sretni, ispunjeni i Bogu zahvalni za divan hodočasnički dan lijepom nam Slavonijom i njenim župama, krenuli smo prema Zagrebu pjesmama Majci Mariji i sv. Josipu u čast i zahvalu što su nas vodili pod svojim svetim plaštem i okupljali oko stola zajeničkog nam nebeskog Oca.

Srca su nam bila posebno radosna i ispunjena što smo se mogli družiti i sa našim duhovnim voditeljima don Sjepanom Pasarićem kao i don Franjom Marušićem, zahvaljujući Bogu na predivnim zajedničkim trenucima tog lipanjskog dana koji nam je prebrzo završio.

Zahvalna voditeljica Marija S.

GALERIJA SLIKA