Na poticaj župnika don Ante Vasilja pjevači našeg Mješovitog župnog zbora uputili su se u nedjeljno poslijepodne 24. travnja 2016. u osamu kako bi se duhovno obnovili. Duhovnu je obnovu priredio naš župnik don Ante, a odvijala se u prostorima župe Svete Barbare u Gornjem Vrapču.

Vjera, promišljanje o vjerničkome životu, zatim svjedočenje vjere životom te evangelizacija kao primarno u životu svakog vjernika bile su teme duhovnog nagovora koje je iznio župnik don Ante. Četrdeset okupljenih pjevača imalo je tako prilike promišljati o svome vjerničkome životu i uvidjeti kako ići naprijed putem vjere stavljajući Gospodina na prvo mjesto u svome životu. Nakon nagovora uslijedio je kratki ispit savjesti i mogućnost za ispovijed.

Duhovna obnova završila je euharistijskim klanjanjem Isusu u Presvetom oltarskom sakramentu u župnoj crkvi svete Barbare razmatranjem i molitvom za dar primanja i pružanja oprosta. Razdragana i ispunjena srca, duhovno obnovljeni i osnaženi, s pjesmom na usnama i radošću prožeti pjevači su zahvalili i domaćem župniku vlč. Luki Slijepčeviću na gostoprimstvu i ljubaznosti. Posebnu zahvalu iskazali su pjevači našem župniku don Anti na poticaju i priređivanju duhovne obnove sa željom da bude češće kroz godinu.