Mješoviti pjevački zbor naše župe u zajedništvu sa Zborom bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije priredio je molitveno-glazbenu večer zadnjega dana trodnevnice uoči proslave 15. obljetnice posvete crkve Sv. Mati Slobode u Zagrebu i na dan 20. obljetnice polaganja kamena temeljca za gradnju crkve.

Koncert održan u srijedu 11. studenoga 2015., nakon večernjeg euharistijskoga slavlja koje je predslavio vlč. Jakov Rađa, osmišljen kao glazbena molitva, bila je zahvala Gospodinu na svim dobročinstvima te putovanje riječju kroz hrvatsku mučeničku i vjerničku povijest. Zahvala na daru slobode, domovine, daru žrtve hrvatskih branitelja i daru života. Tijekom večeri, kroz glazbu i riječ, okupljene se prisjetilo na ideju i početak gradnje crkve Svete Mati Slobode, na neponovljiv lik don Petra Šimića koji je utkao dio sebe u ovo zdanje.

Sedamdesetak pjevača tijekom večeri nadahnuto je izvelo devet raznolikih skladbi iz bogate hrvatske i europske crkvene glazbene baštine te time prikazali ljepotu i bogatstvo napjeva očuvanih godinama, desetljećima i stoljećima u crkveno-glazbenoj baštini. Prisjećajući se tragične hrvatske povijesti tijekom i nakon Drugoga svjetskoga rata i najsvjetlijeg lika u Hrvata bl. Alojzija Stepinca te pogibije mnogih svećenika, redovnika i redovnica, Zbor bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije otpjevao je potresnu skladbu ‘Hercegovačkim pobijenim fratrima’.

Večer je završila pjevanom molitvom psalma ‘Gospodin je pastir moj’ za sve one koji su utkali svoj život u našu slobodu.

Po završetku koncerta župnik don Ante Vasilj izrekao je zahvalu udruženim zborovima na lijepoj i ispunjenoj večeri kao uvod u proslavu obljetnice Posvete crkve, a okupljeni su sve pozdravili pljeskom. Ovaj molitveno-glazbeni susret završen je zajedničkom pjesmom Domovini.

Zborovima je ravnala zborovođa jarunskog župnog zbora prof. Maruša Bartolić dok je za orguljama bila župna orguljašica prof. Anita Kaić Poslek. Solist u psalmu bio je fra Zvonimir Pavičić, voditelj Zbora bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije. Autor prigodnoga teksta bio je Marijo Bartolić, a kroz molitveno-glazbenu večer okupljene su vodili Tea Cvitanović i Fran Bartolić, također mladi članovi jarunskoga župnoga zbora.