U Salezijanskoj osnovnoj školi u petak 24. listopada obilježen je Dan salezijanske obitelji. Kako su školu osnovali salezijanci suradnici, a duhovnik škole je salezijanac, ostalo im je pobliže upoznati drugu važnu granu Salezijanske obitelji. Tako su se unatoč kiši prvašići spremili i odlučili posjetiti sestre Kćeri Marije Pomoćnice.
Sestre su ih srdačno primile i kroz kratku prezentaciju prestavile salezijanske svece koje su učenici već dobro upoznali. S. Jelena Kolar ispričala im je priču o Dominiku Saviju kako je unatoč prijateljima uvijek bio poslušan svojim roditeljima, a učenici su je sa zanimanjem slušali. Neki su čak htjeli znati gdje mogu pročitati još takvih priča o Dominiku. Sestre su im ispričale i koje sve aktivnosti vode te ih pozvale da im se pridruže, ali da isto tako navrate kad god prođu kraj njihovih vrata.
Na kraju posjeta svi su se pomolili u kućnoj kapeli sestara za sve drage osobe Mariji Pomoćnici, a svaki je učenik za poklon dobio bombončić i sličicu Marije Pomoćnice. Tom prigodom i učenici su sestrama pripremili poklon koji su izradili na satu vjeronauka – Molitvu Mariji Mazzarello i njenu slika kako bi ih uvijek pratila u svemu što rade. Radosni i ispunjeni susretom, uputili su se natrag u školu.

Ivana Petrak, knjižničarka i vjeroučiteljica