Dvadeset crkvenih zborova zagrebačkih župa okupilo se u četvrtak 20. studenoga u zagrebačkoj katedrali, uoči spomendana svete Cecilije, kako bi molitvom i pjesmom u euharistijskome zajedništvu zahvalili Gospodinu na primljenim darovima i radosno posvjedočili vjeru svojom službom crkvenih pjevača. Među njima bio je i Mješoviti pjevački zbor naše župe koji od početka sudjeluje na susretima zagrebačkih crkvenih zborova.

Euharistijsko slavlje predslavio je zagrebački pomoćni biskup mons. Mijo Gorski. Na početku misnoga slavlja okupljenim je pjevačima prenio pozdrave zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića te izrazio zahvalnost na daru služenja pjevanjem u svojim župama. Lomeći Riječ biskup je uprisutnio sliku čovjeka kao hrama Božjega, mjesta Slave Božje. Pjevače je potaknuo na misao o euharistiji koja je za kršćane poseban čas – čas Božjega pohođenja, Božje prisutnosti i pozvao na budnost i prepoznavanje toga časa.

Osvrćući se na službu pjevanja u liturgiji, biskup je pozvao crkvene pjevače da se prepuste liturgiji da ih oblikuje te da osim skladnog i lijepog pjevanja potaknu brigu o skladu duše. »Neka vaše sudjelovanje bude sveto kako bi ljepota glazbe odgovarala ljepoti vaše duše, da biste spoznali čas kad vas je pohodio Isus Spasitelj duša.«

Na koncu euharistijskog slavlja, čestitajući pjevačima nadolazeći spomendan svete Cecilije, biskup Gorski još je jednom izrazio svoju zahvalu i pozvao pjevače da u svojim župnim zajednicama omoguće svima sudjelovati pjevanjem u liturgiji i ne zaboraviti spoznati čas Božjega pohođenja.

Združenim zborovima ravnao je prof.mr.art. Miroslav Martinjak dok je za orguljama bio Milan Hibšer, prof. Susret zborova petu godinu zaredom organiziralo je Hrvatsko društvo crkvenih glazbenika.

Uz naš mješoviti zbor sudjelovali su i mješoviti župni zborovi iz salezijanskih župa s Knežije i Podsuseda.

Spomendan svete Cecilije pjevači su u župi proslavili u subotu 22. studenoga u zajedništvu euharistijskoga slavlja te nakon toga u radosti pjesme i druženju uz različite delicije.