zavjeti

U subotu, 6. rujna u župi Svetog Ivana Bosca u Podsusedu, pod svečanom sv. misom u 19 sati obnavljali su zavjete sedmorica salezijanskih klerika: Mario Bobić, Domagoj Bešlić, Andrej Marić, Vlaho Bender, Paulo Bašković, Ivan Veriga i Josip Petrčić. Euharistijsko slavlje predvodio je provincijal don Pejo Orkić uz koncelebraciju desetak svećenika. Nakon obnove zavjeta nastavilo se slavlje i čestitanje u prostorijama župe, nakon čega su se nazočni zaputili na Knežiju u župnu crkvu Marije Pomoćnice Kršćana u kojoj je održano molitveno bdijenje uoči doživotnih zavjeta trojice bogoslova.

zavjeti_2

Na bdijenju su trojica bogoslova, David A. Leskovar, Ivan Alojzije Terze i Branko Bendra ukratko opisali svoj put do zavjeta, božji poziv, kušnje kroz koje su prolazili do dana kada će doživotni reći “Evo me” Bogu i službeno postati salezijanci zauvijek. Nakon svjedočanstva održalo se kratko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom koje je vodio don Ivan Šibalić, a animirao župni zbor mladih. Bdijenje je završeno prikazivanjem dokumentarnog filma u produkciji Nove Eve. Dokumentarni film sniman je dvije godine povodom stote obljetnice dolaska salezijanaca u Hrvatsku i dvjestote obljetnice rođenja svetog Ivana Bosca.

“Dosta ti je moja milost…” (2Kor 12, 9a)

zavjeti_3

U nedjelju, 7. rujna pod svetom misom u 12 sati, u župnoj crkvi Marije Pomoćnice Kršćana na Knežiji, trojica bogoslova dala su doživotne zavjete i postali članovi Družbe sv. Franje Saleškog, postali su Salezijanci zauvijek! Provincijal don Pejo Orkić predvodio je svečano euharistijsko slavlje uz koncelebraciju dvadesetak svećenika i desetak bogoslova. Slavlju su se pridružili svojim prisustvom i molitvama brojni prijatelji i rodbina, župljani iz rodnih župa kao i mladi iz svih salezijanskih župa iz Zagreba.

zavjeti_4

Čestitamo svim slavljenicima, neka ih prati zagovor Marije Pomoćnice Kršćana i svetog Ivana Bosca!

zavjeti_5