Svetkovina svete Marije Dominike Mazzarello bila je vrhunac trodnevne pripreme. Euharistijsko slavlje predvodio je provincijal Hravstke salezijanske provincije don Pejo Orkić u zajedništvu sa sestrama iz zajednice na Jarunu, u prisutnosti provincijalke slovensko – hrvatske provincije s. Damjane Tramte, djece, mladih  i simpatizera ove velike svetice.

Veselo je i svečano bilo 13. svibnja 2014. godine u crkvi Svete Mati  slobode na Jarunu, povodom proslave svetkovine svete Marije Dominike Mazzarello. Dan kada crkva slavi Gospu Fatimsku zbog proslave ove svetice bio je još bogatiji; slavili smo zajedno i Majku i Kći. Svetu misu animirala su djeca iz dječjeg zbora "Don Boscova radost" pod vodstvom s. Valentine Baričević i u zajedništvu s djevojkama iz zbora "Mirabilia Dei". Provicijal don Pejo progovorio je o činjenici da Bog ima plan sa svakim od nas i da Ga zbog toga moramo i trebamo pitati koji je to plan. Govorivši o životu i svetosti Marije Mazzarello osvrnuo se na njezinu poniznost i jednostavnost, te zageldanost Boga u poniznu dušu u kojoj čini najveća čudesa.
Nakon euharistijskog, slavlje se nastavilo u zajednici sestara u Otavičkoj kod zajedničkog stola. Večer su obogatile studentice iz KDS "Laura" skečom o aktualnosti Marije Mazzarello u svakodnevnici života danas, nakon čega su svi izmolili i molitvu moleći je za zagovor i pomoć. U jednostavnosti obiteljskog ozračja, uzvanicima je riječi zahvale za prisutnost i suradnju izrekla  provincijalka s. Damjana Tramte. KMP