Salezijanci suradnici pozivaju sve župljanje, a posebno sve članove Salezijanske obitelji, na predstavljanje KARIZMATSKE ISKAZNICE SALEZIJANSKE OBITLEJI u petak 21.2. u 20h u dv. bl. A. Stepinac.

Pripremili smo i malo iznenađenje :). Vidimo se. BVB

Karizmatsku iskaznicu 2012. godine napisao je naš vrhovni poglavar don Pascual Chavez Villanueva koji nam je nedavno bio u posjeti. On je 9. don Boscov nasljednik.

U predgovoru kaže:

“Osobna iskaznica naše Obitelji bit ce nam poticaj i putokaz na putu priprave za proslavu 200. obljetnice Don Boscova rodenja…”

“Ona jest i bit će putokaz svima nama na zajedničkom putu naše Obitelji i na posebnom putu svake grane…”

“Iskaznica obuhvaća razmišljanja i iskustva dozrela ovih godina, počevši od dviju prethodnih iskaznica (vidi plakat) o zajedništvu i poslanju…”

“U ovoj novoj iskaznici opisani su karakteristični elementi koji daju obilježje Salezijanskoj obitelji, tj. oni vidovi u kojima se sve grane prepoznaju i tako omogućuju razmjenu iskustava, pogleda i suradnje…”

“Opisan je karizmatski identitet Salezijanske obitelji, poslanje, duh, odnose, formaciju, metode odgoja i evangelizacije…”

“Iskaznica skuplja iskustva različitih grana Obitelji, baveći se u konačnici onim identitetom salezijanske karizme koja je baština sviju…”

Plodovi koje očekujemo od dublje spoznaje i prihvaćanja zajedničkog identiteta jesu jačanje jedinstva, osjećaja pripadnosti i znakovitosti naše Obitelji…”

“Ako budemo vjerovali u Salezijansku obitelj, osjetit ćemo oduševljenje, unutarnju snagu i nove oblike djelovanja za uspješan rast vlastitog identiteta…”