U našem Agape Jedru imamo par novosti. Činimo sve kako bi se Vi, dragi Jedraši, osjećali što ugodnije u našem jedraško-salezijanskom prostoru. Uz 25 poslužitelja koji Vas radosno i s velikom željom očekuju svake nedjelje iza misa u 9, 10.30 i 12 sati od sada su tu i neki drugi popratni sadržaji. Vjerojatno ste već vidjeli naše nove dvije slike. Ove darove „Agape Jedru" poklonio je don Damir.

Na jednoj je prikazan kardinal Alojzije Stepinac, koji je žrtvovao svoj život zbog crkve i Domovine.On stoji ovdje kao podsjetnik mladima i svima ostalima, stoji kao glas savjesti hrvatskog naroda te nas uči bitnim idealima u životu. Možda se netko pita kakve veze Stepinac ima veze sa salezijancima? Itekako velike. Jedna od poveznica je i ta da su prigodom posvećenja u oltar Svetišta položene moći blaženog mučenika Alojzija Stepinca.
Druga slika prikazuje našeg sveca, oca i učitelja mladeži Ivana Bosca, Mati Slobode i svetohranište u obliku pšeničnog zrna koje klija. To nas podsjeća na put otajstva Spasenja što ga je Krist izrazio prispodobom o pšeničnom zrnu: “Ako pšenično zrno, pavši u zemlju, ne umre, ostaje samo; ako umre – donosi obilat plod.” Također je na slici prikazano i mnoštvo mladih za vrijeme jednog od brojnih naših župnih događanja.

 

 

 

 

 

 

 

 


Najnovija novost u Agape Jedru jest kamin. Ovaj prekrasni kamin, koji zaista izgleda kao pravi zidani, izradio je vrijedni i umjetnički raspoloženi don Filip. Naš salezijanac Filip stiropor pretvara u skulpture, pa je tako i ovdje svaku ciglicu od stiripora marljivo obradio i obojao. Kamin je prvotno poslužio kao kulisa u igrokazu na dječjoj Polnoćki, a sada će nas „grijati“ i stvarati nam još topliji i ugodniji ambijent u našem najdražem Jedru!

Zahvaljujemo don Damiru i don Filipu na darovima.
Također zahvaljujemo i svima Vama, dragim župljanima i svim gostima Jedra na svakom vašem prilogu. Jedro se isključivo financira od vaše pomoći. Hvala Vam!

Vaš voditelj i Jedro tim