Ovog vikenda nekolicina naših mladih župljana, članova vijeća mladih, zaputila se u Mariju Bistricu biciklima kako bi sudjelovalo na hodočašću i okrijepili se za novu akademsku i pastoralnu godinu. Krenuli smo u subotu ujutro, oko 8 sati, ispred svetišta Sveta Mati Slobode. Uz kratka stajanja na odmor i molitvu u Kašini i Lazu, stigli smo u Mariju Bistricu oko 11 sati.

 

 

 

 

 

 

Uz bogat duhovni program ostalo je malo slobodnog vremena koje smo iskoristili za odmor, šetnju svetištem i ispovijed. Večer smo proveli na molitvi Puta svjetla i klanjanju u bazilici. U nedjelju smo se susreli s hodočasnicima koji su došli autobusima pod duhovnim vodstvom don Stjepana Tribuljaka.

Nakon zajedničke sv. Mise kratko smo obišli svetište i zahvalili Majci Božjoj Bistričkoj za sve dobro što nam se dogodilo na hodočašću i kratko se pomolili za sretan povratak kući. Povratak kući bio je još ugodniji time što nas je svojim prisustvom počastio don Goran Antunović. Puni duha i radosti, uz molitvu i zabavu i taj put se činio kratak i svaka muka bila je savladana.