Ovih dana pri kraju su pripreme uoči dolaska relikvija svetog Ivana Bosca u našu župu. Jučer je obavljen zadnji koordinacijski sastanak sa župnikom don Antom, don Damirom, časnom sestrom Zrinkom i ostalim župljanima- voditeljima pojednih grupa, kako bi se provjerile sve zadane upute i obveze.

Također, prekjučer su naše vrijedne župljanke i župljani čistili svetište kako bi don Bosco došao u čisto i uredno. U ovim pripremama sudjeluje veliki broj mladih koji danima pripremaju program, pjesme i molitve. Svoj doprinos dali su i najmlađi. Svojim likovnim uradcima htjeli su razveseliti oca i učitelja mladeži.  Možemo zaključiti kako se zaista cijela župna zajednica, od najmlađih do najstarijih veseli dolasku ovome velikome mističaru i svecu. Sveti Ivane Bosco, dobro nam došao!

Pročitajte i neke Boscove misli:

  1. Prva je sreća djeteta kad osjeti da ga drugi voli. Osjećaj zahvalnosti kod djece predokus je sretne budućnosti. Djeca su Božja radost.
  2. Bogatstvo nosi u sebi trnje za onoga tko ga želi steći, očuvati ga i posjedovati.
  3. Kad molite, iz dva zrna koja sijete narast će četiri klasa. Tko, moli sličan je čovjeku koji ide kralju.
  4. Kad neko dijete ostavi svoje roditelje i slijedi Božji poziv, Isus Krist zauzima njegovo mjesto u obitelji.
  5. Velika je manjkavost suvremene pedagogije što u odgoju ne želi govoriti o posljednjim stvarima, napose o smrti i o paklu.