Radosni smo da možemo objaviti završetak prve faze, našeg projekta, uređenja prostora za djecu i mlade, ali i za potrebe svih naših župljana i prijatelja. Kao što ste, vjerujemo, preko naših informativnih glasila upoznati, na početku ove školske godine najavili smo projekt uređenja omladinskog centra. Cilj ovog projekta je urediti postojeće prostore u sklopu svetišta, kako bi bili u službi rada s djecom i mladima u našoj sredini. U prvoj fazi uređeni su sanitarni prostori sa tuševima, suvenirnica, glavni ulaz u duhovno pastoralni centar, te duhovni caffe kao mjesto susreta i druženja.

Pred nama je druga faza u kojoj ćemo, ovisno o mogućnostima, urediti polivalentnu dvoranu u suterenu. No, najprije moramo sanirati prodiranje podzemne vode ispod cijelog zapadnog krila svetišta. Također je potrebno ugraditi i ventilaciju u sve podzemne prostore, jer nažalost, svi koji sada sudjeluju u aktivnostima u podrumskim prostorima osjećaju nedostatak svježeg zraka.

Završna faza ovog projekta bi bila uređenje vanjskih sportskih terena, kao i uređenje parkirališta i dvorišnog prostora.

Svjesni smo teške financijske situacije u našem društvu, kao i mnogih potreba u našoj sredini. No, jednako tako ne smijemo zaboraviti da smo pozvani omogućiti našim mladima i djeci odrastanje u zdravoj i odgojnoj sredini, kako bi se što bolje ostvarili kako u društvenom tako i u duhovnom smislu. Stoga vas pozivamo da se pridružite ovoj inicijativi i poduprete nas prema svojim mogućnostima.

Dosadašnji radovi koštali su oko 270 000 kuna. Od toga je oko 30 000 bilo donacija u materijalu ili izvođenju radova, dok je od donacija i drugih izvora u novčanim sredstvima sakupljeno oko 70 000 kuna. Trenutno smo u dugu oko 170 000 kuna. Postoje također i izgledna obećanja pojedinaca i tvrtki da bi dali svoj doprinos ovome projektu, pa se nadamo da će to i ostvariti.

Iskreno zahvaljujemo svima koji su nesebično podržali ovaj projekt, te na bilo koji način pomogli. Vjerujemo u Božju providnost i nadamo se da ćemo uspješno ovo djelo privesti kraju, kako bi bilo na korist i zadovoljstvo svima, osobito kao sredstvo u promociji kreposnog i kvalitetnog života, te u brizi za spasenju duša.

 

Župnik don Ante Vasilj