Nedjeljnu misu za mlade u 12 sati ove je nedjelje, 7. listopada, predvodio don Ivan Filipović, duhovnik zajednice Cenacolo, u povodu izvedbe mjuzikla „Credo“ u zagrebačkoj Ciboni 13. i 14. listopada.  

U svojoj je propovijedi naglasio kako je za svaki bračni par, za svaku obitelj najvažniji njihov odnos s Isusom jer jedino je On Put, Istina i Život. Djeca se trebaju osjećati sigurnima i voljenima u obiteljima, a tako se osjećaju kada osjete da se roditelji iskreno vole. Kada se majka ne srami pokazati riječima i djelima da ljubi oca.

U odlomku iz Evanđelja (Mk 10, 2-16) farizeji  provociraju Isusa tražeći od njega da im odredi točno situacije kada smiju otpustiti svoju ženu, pozivajući se pritom na Mojsija i zakon koji im je on dao. Isus im objašnjava kako im je zakon dan zbog okorjelosti, tvrdoće njihovih srca. On, kao veliki svećenik Novoga zavjeta, dopunjava starozavjetnu odredbu jer je znao Božji izvorni plan o braku, vraćajući se pritom na sam izvor: „Stoga će čovjek ostaviti oca i majku da prione uza svoju ženu; i dvoje njih bit će jedno tijelo. Tako više nisu dvoje, nego jedno tijelo. Što dakle Bog združi, čovjek neka ne rastavlja!“ Plod te posvećene ljubavi u braku su djeca koju je Isus uvijek posebno volio i puštao ih k sebi. Don Filipović je naglasio važnost slavljenja svete mise jer nas upravo tada Isus, koji možda fizički nije prisutan među nama, grli svojom ljubavlju.

Nakon svete mise, don Filipović se s mladima uputio u Agape Jedro gdje je popio najfiniju kavicu i razmijenio iskustva s poslužiteljima iz Jedra.

Upoznajte don Ivana u dokumentarnom filmu: