Hvaljen Isus i Marija!

 

Vijeće mladih kooridinira radom 13 grupa različitih aktivnosti (molitvenih, glazbenih, športskih, liturgijskih, školskih itd.) u kojem sudjeluje 70-ak animatora te okuplja 600-tinjak djece i mladih.

Mladi su uz to uključeni u župnu Udrugu "Sveta Mati Slobode" koja je sredstvo kojim se projekti i aktivnosti mladih u župi mogu prezentirati ne samo u krugu župe nego i šire promičući katoličke vrijednosti i salezijanski model rada s mladima sa posebnim naglaskom na preventivni sustav sv. Ivana Bosca i njegovu karizmu.

 

Ove godine Udruga je prijavila projekt pod nazivom "Putem ljubavi,predano za dobrobit mladih" i ušla u drugi krug natječaja za dodjelu donacije Zagrebačke banke.

 

Stoga Vas molimo odvojite par trenutaka i glasujte za projekt koji provode naši mladi.Projekt je izabran u kategoriji "Djeca i mladi".Glasanje s vrši putem facebook aplikacije ZABA donacije http://www.facebook.com/ZABA.Donacije, gdje u par jednostavnih koraka možete pregledati sve projekte koji su ušli u uži izbor.

 

Ukratko o projektu:

Projekt «Putem ljubavi, predano za dobrobit mladih» sastoji se od stvaranja skupine volontera koji će uz pravovremeni i odgovarajući pristup raditi s mladima koja imaju problema u učenju i ponašanju.

Osnovne aktivnosti su sljedeće:

1. PROMICANJE VOLONTERSTVA:
Jedan od glavnih zadataka udruge je osigurati dovoljan broj volontera koji će raditi s mladima, te im osigurati edukaciju i superviziju kako bi bili što učinkovitiji.

2. POMOĆ U UČENJU:
Volonteri (stariji srednjoškolci i studenti) svakodnevno rade s grupom učenika koji imaju problema u savladavanju određenog predmeta u školi. Preferira se rad u manjim grupama.

3. POSJET VOLONTERA I MLADIH S KOJIMA RADE DOMOVIMA ZA NEZBRINUTU DJECU:
Cilj ove aktivnosti je senzibilizacija mladih za volontiranje i potrebe drugih. Volonteri idu jednom mjesečno u posjet domovima za nezbrinutu djecu

4. POSJET VOLONTERA I MLADIH PUČKOJ KUHINJI:
Cilj ove aktivnosti je odgoj mladih za potrebe drugih.

5. ORGANIZACIJA IZLETA I DRUŽENJA S EDUKATIVNM RADIONICAMA

 

link na video prezentaciju projekta KLIKNI i pogledaj

 

KAKO GLASATI?

 

1. Ulogirajte se u svoj facebook profil

2. Kliknite na link ZABA donacije http://www.facebook.com/ZABA.Donacije

3. Na početnoj facebook stranici ZABA donacija odmah pri vrhu je prozorčić GLASUJ ZA PROJEKTE http://www.facebook.com/ZABA.Donacije/app_500517559977848

4. Zatim je potrebno kliknuti na POKRENI

5. Nakon toga u slijedite upute u izborniku i dajte svoj glas, naš projekt se nalazi u kategoriji "Djeca i mladi"

 

 

Preporučamo se u Vaše molitve jer bez molitve i zdrave pobožnosti kojoj nas uči naš zaštitnik Sv. Ivan Bosco ne uspjeli u provedbi naših aktivnosti. Molite za mlade jer oni su budućnost naše domovine.

 

Hvala svima, Vaši mladi!