Tijekom ljetnih mjeseci pristupili smo uređenju kapelice Uzvišenja Svetoga križa koja se nalazi u starom dijelu Jaruna, južnije od Svetišta (ulica Bartolići).

 

Tijekom ljetnih mjeseci pristupili smo uređenju kapelice Uzvišenja Svetoga križa koja se nalazi u starom dijelu Jaruna, južnije od Svetišta (ulica Bartolići). Gradnja kapelica datira iz polovice 30-ih godina  prošloga stoljeća, a izgradile su je obitelji Hrgović, Bartolić, Fočić, Oršić, Taboršak i Židanić, dok je križ izradio Marko Hrgović.

Kapelica je u više navrata popravljana i obnavljana, ali je zbog trošnosti, neodgovarajućega materijala i vlage često propadala i uništavana. Sada je od temelja, fasade do izmjene krovne konstrukcije i krova, u potpunosti obnovljena.

 

 

Zahvaljujući dobrim ljudima i dragim župljanima uspjeli smo prikupiti jedan dio sredstava za obnovu kapelice. Nadamo se da ćemo uspjeti i onaj drugi dio te isplatiti radove u cijelosti.


Prvo slavlje očekuje nas uz blagdan Uzvišenja Svetoga Križa 16. rujna 2012. kada ćemo imati blagoslov kapelice i blagdansko misno slavlje. Nakon blagoslova i euharistijskoga slavlja bit će slavljeničko druženje.