U četvrtak 17. svibnja u crkvi Sveta Mati Slobode s početkom u 19 sati održana je sveta misa povodom svetkovine Uzašašća. Svetu misu je predvodio don Damir Stojić uz animaciju mješovitog zbora.

Četrdeset dana nakon uskrsnuća slavimo blagdan Uzašašća Kristova ili Spasovo. Isus je svojim tijelom uzašao na nebo te sjeso s desna Bogu nakon ispunjenja svega što je donio za spas čovječanstva. Sve što slavimo u Crkvi, posebno svetkovine koje se tiču Isusa Krista, jako su važne za naše spasenje i za naš život.

U svojoj propovjedi don Damir govorio je o krivom dojmu kod mnogih koji misle da postoji jedna odvojenost Isusa i nas. Isus je uvijek prisutan premda je otišao. Već sad u nebu postoje dva ljudska tijela, jedno muško i jedno žensko, a to su Isus Krist kao novi Adam i Blažena Djevica kao nova Eva. To je bitno jer znači da smo mi kao osobe namjenjeni za nekoga, da će naše tijelo jednoga dana biti u nebu. Sa Uzašašćem Isus nam je otvorio rajska vrata ali da bismo tamo ušli moramo živjeti život dostojan za nebo. Zato i molimo u molitvi Oče naš "kako na nebu tako i na zemlji".

GALERIJA SLIKA