U subotu 19. svibnja, drugog dana pripreme za župni blagdan Duhova, euharistijsko slavlje predvodio je don Stjepan Tribuljak, a koncelebrirao je don Tihomir Šutalo. Don Stjepan je u homiliji naglasak stavio na mjesec svibanj, marijanski mjesec i subotu, marijanski dan.

"Danas, i u pripremi za blagdan naše župne zajednice govorit ćemo i prisjetit se o prečistoj djevici Mariji koja nam je dala Spasitelja", započeo je don Stjepan. Marija je najljepše stvorenje Duha Svetoga.

Kao primjer možemo uzeti slikara…svi se pitaju koje je njegovo remek djelo? Po remek djelu se raspoznaje pojedinog umjetnika. Ako sada tu analogiju prebacimo na Mariju…njena ljepota je veličanstvena…čak i pastiri vidjelice u Fatimi ju nisu mogli opisati.

Marija je također i duhovno najljepša jer se brinula da njezin život bude što savršeniji. Ona nam je primjer i duhovnog i materijalnog rasta…dužnost nam je nasljedovati ju cijelom svojom voljom.

U središtu homilije don Stjepan je naglasio da "kada je Marija saznala da će biti Isusova majka, bez pogovora se odazvala Božjem pozivu, ona mu apsolutno vjeruje i prepušta cijeli svoj život u njegove ruke." Da bi to napravili, potrebno je imati korijene u Bogu, Bog nam u životu mora biti na 1. mjestu. Koliko samo ima brige i napora koji se ulažu za mir u svijetu…a to se ne postiže…jer Bog nije na 1. mjestu.

"Što nam preostaje?" upitao je don Stjepan. "Preostaje nam da ju slijedimo. Moramo biti svjesni da i u našem životu ima poteškoća. Ali, treba također i znati da ako se u tim teškim trenutcima držimo Boga, da to ima posebnu vrijednost."

Marija je za Duha Svetoga blažena, jer povjerovala da Bogu ništa nije nemoguće. Ona je s apostolima čekala i molila da dođe Duh Sveti koga je Isus obećao.

"Zato dragi župljani" zaključuje don Stjepan "s vjerom prihvatimo Mariju i učinimo da svaka naša riječ ima izvor u Bogu. Nije uvijek lako reći 'Neka bude volja Tvoja', pogotovo u današnje vrijeme, ali i u poteškoćama trebamo znati prihvatiti volju Božju." Ako će volja Božja biti program našeg života naš životni put će nas voditi k cilju gdje smo svi usmjereni i pozvani…a to je da jednog dana budemo u nebeskoj radosti s trojedinim Bogom, Marijom i svima svetima…ali to trebamo zaslužiti, danas, ovdje na zemlji.