Dragi posjetitelji, pokrenut je servis "Sveta-misa.org".

Projekt je izrastao iz Udruge Sveta Mati Slobode te uz pomoć mnogih dobrotvora.

Potreba za ovom stranicom nastala je iz jednostavnog razloga. Budući da smo kao putujuća Crkva često vremenski ili prostorno ograničeni sudjelovati na svetoj misi u matičnoj župi, ponekad moramo sudjelovati na misama drugih župa. Isto vrijedi i za vjernike ostalih župa – u želji da svakodnevno idu na misu ponekad će se zateći u našoj župi.

Tako je nastala www.sveta-misa.org. Zbog nedostatka informacija o lokacijama i rasporedu svetih misa pojedinih župa, kako na području Zagreba tako i cijele Hrvatske, želja nam je okupiti ih na jednom mjestu i učiniti ih dostupnima svim ljudima. Ovaj je proces uvelike olakšan sve većom upotrebom Interneta i pristupu istom s mobilnih uređaja tako da se u svakom trenutku i na bilo kojoj lokaciji može dobiti željena informacija o adresi župe te vremenu služenja svetih misa.

Stranica je nastala i djeluje pod okriljem udruge ,,Sveta Mati Slobode''. Osim ovog, Udruga je nositelj brojnih drugih projekata te oko 25 aktivnosti za djecu i mlade na području Jaruna i župe Duha Svetoga. U njima sudjeluje 50 animatora i 20 voditelja, a okuplja oko 500 korisnika. Program Udruge obuhvaća poticanje razvoja društvenih osobina građana, posebice mladeži, razvoj potencijala na kulturnom i pedagoškom planu te preventivno djeluje protiv nastanka društveno neprihvatljivog ponašanja. Udruga je nastala s ciljem unapređenja kvalitete života mladih, a Program ima potporu svećenika i župne zajednice u svakom svom dijelu.

Molim Vas da, ako ste prepoznali našu želju i potrebu za informiranjem o svetim misama te želite podržati djelovanje Udruge, svoj dobrotvorni prilog uplatite na žiro račun Udruge (2340009-1110308046 @ PBZ) u svrhu stranice sveta-misa.

Trenutno prikupljamo sredstva za pokretanje mobilne stranice…

Srdačan pozdrav uz Božji blagoslov!

Hvala na podršci,

Dario Tomljenović
moderator Sveta-misa

Ured Vijeća mladih župe Duha Svetoga – Jarun