Jučer u nedjelju 15. svibnja započela je

DEVETNICA MARIJI

POMOĆNICI KRŠĆANA

U našoj župi svaki mjesec od 15. do 23. u 20.30 sati u kapelici u samostanu sestara Kćeri Marije Pomoćnice u Otavićkoj 12 (iza tržnice) se moli devetnica.

Ovaj mjesec molimo

ZA MAJKE I OBITELJI.

Nakon devetnice čitamo i izabrana pisma sv. Marije Dominike Mazzarello čiji blagdan smo u petak proslavili koja je ona pisala svojim sestrama.

Pozivamo sve župljane da se pripreme za VELIKI BLAGDAN u idući utorak, 24. svibnja kada ćemo svi zajedno na Knežiji proslaviti njihov DAN ŽUPE.

Vidimo se…

POŽAR

p.s. Nažalost moramo vam prenijeti i lošu vijest, a to je da je u dvorištu tik do samostana časnih danas navečer taman nakon molitve izbio požar te je izgorila cijela stara baraka na toj parceli koja se već dugi niz godina ne koristi.

S obzirom da je sve od drveta tamo planulo je u nekoliko minuta cijela baraka i svi susjedi su trkom svojim šmrkovima pokušavali svladati vatru, ali sve je to bilo bespomoćno.

Sva sreća pa su naši vatrogasci kojima od srca i ovom prigodom kažemo VELIKOOO HVALA stigli brzo i stavili požar pod kontrolu.

Najviše nas je bilo strah jer je garaža pored same kuće samostana bila naslonjena na parcelu koja je bila u plamenu, a u garaži se nalazi plinska peć za grijanje. Samo da ne eksplodira, da nema ozlijeđenih i da se požar lokalizira mladi su nastavili moliti vrativši se u kapelicu.

Po onome što smo uspjeli vidjeli na kraju Bogu dragom i sv. Josipu hvala nema ozlijeđenih osoba tako da ne morate brinuti, a požar nije zahvatio okolne kuće osim skladišta koje je bilo odmah s desne strane (iz našeg pogleda).

Moramo spomenuti da su u izgorjelom skladištu bili vrijedni strojevi (nisu se svi stigli spasiti) koji su toj obitelji donosili kruh svaki dan na stol pa bih vas potaknuli da u svoje molitve prikažete sve naše župljane koji su pretrpili materijalnu štetu da im naš dragi Bog pokaže izlaz iz situacije u kojoj su se našli.

Uzorok požara se nezna niti želimo nagađati, duboko vjerujemo da je ovo samo splet nesretnih događaja.