Jedna od prvih asocijacija na vjeru ili Boga svakako je molitva i to je nešto što se nauči još u nižim razredima. Čovjek odrasta, sazrijeva, sve više se počinje pouzdavati u vlastitu snagu da nešto napravi ili, prepadnut izazovima koje donosi život, počinje živjeti u strahu i nesigurnosti. I jedno i drugo je velik teret jer čovjek ne može činiti sve sam i svojim snagama, jednako kao što je teško živjeti život kojega se bojimo i kojeg ne gledamo kao dar. Uz sve to, čovjek često s vremenom zaboravi na molitvu. Zaboravi na njenu snagu, prestane vjerovati u ono što ona zaista je, a to je razgovor s Bogom. 

Je li molitva „priča za malu djecu“ ili je rezervirana samo za situacije kad nešto hitno trebam? Zar ona može išta bitno promijeniti u mom životu? Koliko puta sam se molio/la da mi molitva nije bila uslišana? Čuje li stvarno Bog moje molitve?
Odgovori na ova pitanja bitno mijenjaju način na koji se odnosimo prema molitvi, prema Bogu, a i prema našem životu zato ih dođi poslušati u nedjelju, 21. listopada. Vjeronauk počinje u 20:15, a nakon vjeronauka Oratorij će biti otvoren za druženje, kavu, čaj i sok!

Vidimo se!