Leksikon odgojno-obrazovnih znanosti (LOOZ) djelo je iznimne kvalitete i kulturni događaj koji se, prema sudu recenzenata, na hrvatskom tržištu javlja svakih 25 godina, a to se može lako dokumentirati iz povijesti hrvatske historiografije. Karakterističan je po znanstvenoj ozbiljnosti, društvenoj aktualnosti i kršćansko-humanističkoj viziji u sagledavanju odgojno-obrazovne problematike i traženju adekvatnih rješenja. Plod je bogatog iskustva, velikog znanja i dugogodišnjeg rada renomiranih autora, koji su u ovo djelo saželi vrijedne rezultate, objavljene u brojnim specijaliziranim studijama, knjigama, časopisima i drugim edicijama. Sada, u izdanju Akademije odgojno-obrazovnih znanosti Hrvatske, LOOZ je dostupan na hrvatskom jeziku.

184 autora iz raznih zemalja, ponajviše iz onih u kojima se odgojno-obrazovna problematika najviše proučava, u 986 jedinica i 605 natuknica (dakle 1591 odrednica), obradila su aktualne odgojno-obrazovne teme te ponudila vrsnu sintezu stvarnog stanja i sadašnjeg znanja o odgojno-obrazovnoj problematici.

LOOZ je namijenjen ponajprije studentima odgojno-obrazovnih (društveno-humanističkih) znanosti fakultetâ, sveučilištâ i viših škola, profesorima, odgajateljima, roditeljima te svima zainteresiranima za odgojne i školske probleme na različitim razinama i u različitom kontekstu: novinarima, političarima, sindikalcima.

Leksikon ima 1.384 stranice, na finom otisku, po vrlo pristupačnoj cijeni, kako bi bio dostupan što većem broju zainteresiranih. Prigodom promocije može se nabaviti po sniženoj cijeni. Radujemo se što ćete u ovom djelu pronaći odgovore na mnoga pitanja o odgoju i obrazovanju.

Promocija leksikona održat će se 7. lipnja nakon večernje svete mise u crkvi Svete Mati Slobode.

Urednik i prevoditelj mr. sc. Ivan Marijanović, predsjednik Akademije odgojno-obrazovnih znanosti Hrvatske