Dragi prijatelji,

u nedjelju, 11. studenog na rasporedu je tradicionalna jarunska kestenijada za mlade povodom 18. obljetnice posvete naše crkve Svete Mati Slobode! Program počinje molitvom krunice (18:30h) i svetom misom (19h), potom selimo u naš Oratorij Dominik Savio gdje nas, u pravom mladenačkom salezijanskom duhu, očekuje radosna i zabavna večer uz naš ‘Kesten bend’, lude plesne korake  i naravno, ukusne kestene. Ipak, kako bi naša kestenijada bila ‘superkulzabavna’, s tvoje strane potrebna su nam dva ‘DA':

1) DA, izdvojit ću jednu večer (19:30-21:30) tijekom tjedna kako bih pomogao u čišćenju kestena. Ako se nikada nisi u tome okušao – još bolje! Najbolje mjesto za učenje je u Oratoriju s pravom ekipom! 
2) DA, doći ću i pozvati svoje prijatelje kako bi upoznali čari vrhunske zabave u ‘oratorijskom stilu’.

Sigurno se pitaš – zašto kestenijada?! Čitaj dalje i ‘uživi’ se u ovu čudesnu salezijansku priču: 

Josip Buzzetti, jedan od najpoznatijih dječaka Don Boscova oratorija, prenio je neobičan događaj koji je pismeno potvrdio Karlo Tomatis, jedan od prvih dječaka koje je Don Bosco primio u oratorij.
Na Dušni dan Don Bosco je poveo dječake u posjet i molitvu na groblje. Obećao im je kuhane kestene kada se vrate pa je kupio tri vreće kestena. Međutim, mama Margarita nije dobro razumjela Don Bosca pa je skuhala svega tri do četiri kile. Josip Buzzetti vratio se malo ranije kući i kada je shvatio da ima premalo kestena, odlučio je to reći Don Boscu, no u silnoj gužvi koja je nastala u oratoriju, zaboravio mu je to spomenuti.
Don Bosco je uzeo košaricu s kestenima i počeo ih dijeliti dječacima. Vidjevši kako Don Bosco grabi kestene, mladi Buzzetti mu je doviknuo:

- Ne toliko, neće biti dovoljno za sve!

Don Bosco mu je uzvratio:

- Skuhane su tri vreće kestena!

Buzzetti je odgovorio:

- Ne, samo ovo ovdje je skuhano.

Don Bosco je ostao zatečen:

- Ali obećao sam kestene svima. Nastavimo ovako dokle ih bude.

Tako je Don Bosco svakome davao punu kuhaču kestena. Buzzetti je zabrinuto gledao, a činilo mu se da dječaka ima sve više. Svi su polako očekivali da nestane kestena. Odjednom je oratorijem buka utihnula. Svi su mirno gledali u košaru koja nikako da se isprazni. Kestena je bilo dovoljno za sve. Možda su te večeri dječaci po prvi puta rekli: „Don Bosco je pravi svetac!“
(knjiga „Ukrali ste mi srce“, Teresio Bosco)

Vidimo se na krunici i svetoj misi, a potom na plesnom podiju našeg Oratorija Dominik Savio!