Molitvena zajednica sv. Josipa u želji da umnoži vjeru, učvrsti nadu, usavrši ljubav i obilježi 330. obljetnicu blagdana sv. Josipa, zaštitnika Hrvatske i naše Molitvene zajednice, organizira hodočašće 9. i 10. 6. u Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovac.

 

Sveti Josip zaštitnik je naše domovine već 330 godina pa mu ponesimo u ovoj godini sv. Josipa svoje molitve, nakane, zahvale, kako naše osobne, tako i za sve naše, posebno za našu domovinu i naše mlade kako bi u domovini pronašli radno mjesto i zasnovali brak blagoslovljen sakramentom ženidbe i imali svoj dom ispunjen ljubavlju i djecom; za sve koji su se preporučili u naše molitve; za sve za koje smo obećali moliti i za one koji nas prate svojim molitvama.

 

U petak, 9. 6. okupit ćemo se svi na sv. misi s početkom u 07,00 sati u crkvi Duha Svetoga u Dugoratskoj 2. Polazak je nakon mise i molitve prve postaje križnog puta u 07,45 sati. Pješačit ćemo u ovoj pobožnosti dva dana kako bismo detaljnije spoznali svoje slabosti, molili oprost za grijehe koje počinismo, razmišljali o riječima pripjevnog psalma do dana proslave sv. Josipa. Kroz 60-ak kilometara za Ljubav i Domovinu i u zahvalu sv. Josipu zastat ćemo i meditirati o muci, Raspetoj Ljubavi, djelotvornoj ljubavi, oprostu, slušanju i poslušnosti pored 14 crkava, kapelica ili križeva krajputaša, a 15. postaja je na odredištu u Nacionalnom svetištu sv. Josipa u Karlovcu.

 

Prvog dana oko 21 sat planiran je dolazak u Jastrebarsko i molitva X. postaje križnog puta. Dobrotom župnika Župe sv. Nikole biskupa, vlč. Stjepana Rožankovića, prespavat ćemo u pastoralnom centru župe.

 

Drugog dana u 7 sati, nakon doručka i pospremanja stvari, nastavljamo svoj hod prema svetom Josipu. Oko 16,00 sati planiramo dolazak u Nacionalno svetište svetog Josipa. 15. postaju uskrsnuća Gospodinova izmolit ćemo u Svetištu i razmišljati o radosti uskrsnog jutra, a zatim slijedi ručak i odmor.

 

Sveta misa je u 18,30 sati koju predslavi don Damir Stojić. Povratak za Zagreb je nakon misnog slavlja i to se može busom ako se na vrijeme prijavite zbog rezervacije mjesta. Tko ne može pješice u Karlovac, prijavite se za bus. Cijena prijevoza je 40kn.

 

Dobrodošli su svi koji žele hodati s nama (ili se voziti busom) u ljubavi, za Ljubav u godini sv. Josipa i proslave 330. obljetnice našeg zaštitnika domovine, sv. Josipa!

 

Vaša Ana i Marija koje Vas radosno očekuju!

 

Za prijavu i detaljnije obavijesti molim vas javite se Mariji Samaržiji na broj 098 86 77 21.

Foto: sv.josip.com

PROGRAM