Crkva Sveta Mati Slobode sagrađena je da čuva trajnu uspomenu na 15.840 hrvatskih branitelja koji su položili svoj život za slobodu hrvatskog naroda. Crkva je posvećena 2000. godine i od tada je postala žarište rada s mladima u gradu Zagrebu. U zadnje vrijeme, zbog velikog broja vjernika, pogotovo mladih, koji dolaze na različite ponude, postojeće prostorije pastoralnog centra postale su premale. Ipak, jedan dio početne ideje ovog projekta ostao je još uvijek neizgrađen. Naime, podrumski dio stoji neizrađen i došlo je vrijeme da konačno dovršimo ovu zadnju fazu izgradnje naše crkve i pastoralnog centra.

Do sada smo već skupili 1.500.000,00 kn, što je pola od ukupnih troškova, a za ostvarenje i dovršetak ovog projekta potrebna nam je Vaša pomoć. U Crkvi možete uzeti uplatnicu i uplatiti Vašu donaciju. Također, možete sudjelovati na donatorskoj večeri u četvrtak 14. lipnja u 19 sati u Velikoj dvorani hotela Sheraton. Ulaznicu od 500 kn možete nabaviti u župnom uredu ili kod don Damira Stojića. (098 1657 878)

Dragi vjernici, graditelj i promicatelj crkve Svete Mati Slobode, pokojni don Petar Šimić, htio je sačuvati uspomenu naših branitelja koji su sanjali slobodnu Hrvatsku. Bogu hvala, ustrajao je u svom naumu i sagradio je crkvu koja je danas utočište tolikim ljudima našega grada. Danas, nakon 23 godine od početka radova, najveća radost je vidjeti ispunjenu crkvu i dvorište s djecom i mladima. San se nastavlja…budite i Vi dio sna! Unaprijed zahvaljujemo na Vašoj pomoći uz srdačan pozdrav i Božji blagoslov!

Vaši salezijanci

GALERIJA SLIKA

PROJEKT DOVRŠENJA PODRUMSKIH PROSTORIJA