Raskida li papa Franjo s tradicijom Crkve ili ju slijedi?
Otvara li pobudnica Amoris laetitia vrata pričesti za sve rastavljene i ponovno vjenčane?
Što papina pobudnica znači za budućnost Crkve?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja nudi Hrvoje Vargić i njegova knjiga Amoris laetitia: vjernost ili lom?, prva značajnija rasprava o apostolskoj pobudnici pape Franje jednog hrvatskog autora. Iako sama Pobudnica nudi mnogo tema za razmatranje i promišljanje, knjiga se bavi njenim spornim mjestima, odnosno pitanjima koja su u javnosti izazvala najviše polemika.

Prijepori su se prije svega odnosili na njeno osmo poglavlje, točnije fusnotu u kojoj se govori o pripuštanju pričesti parova koji žive u tzv. neredovitim okolnostima.
I dok je pobudnica pape Franje burno odjeknula u svijetu te izazvala četvoricu kardinala da izraze svoje neslaganje kroz pet pitanja nazvanih dubia, hrvatsku katoličku javnost kao da je ovakva vrsta rasprave zaobišla. Stoga je izdavanje knjige Amoris laetitia: vjernost ili lom? Hrvoja Vargića od iznimne važnosti jer prenosi taj dijalog u domaći intelektualni i duhovni prostor te potiče razgovor o pitanjima koja se tiču pastoralnog djelovanja Crkve.

Iz tog razloga knjiga će biti predstavljena kroz tribinu na kojoj će sudjelovati naši salezijanci don Damir Stojić i don Mihovil Kurkut, doc. dr. sc. Mislav Kutleša s Katoličkog bogoslovnog fakulteta i naravno autor djela Hrvoje Vargić, jedan od pokretača Svjetskog saveza mladih u Hrvatskoj i regionalni direktor na području cijele Europe. Tribinu će moderirati Marin Periš.

Knjigu ćete moći kupiti po promotivnoj cijeni, a možete ju nabaviti i već sada u svim većim katoličkim knjižarama, putem online trgovine Salesiana.hr ili na Knežiji u Omiškoj 8.