Cvjetnica

Cvjetnica ili Nedjelja Muke Gospodnje slavi se u nedjelju prije Uskrsa. Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan. Svete mise su u crkvi Sveta Mati Slobode u 8, 10, 12 i 19 sati, a u crkvi Duha Svetoga u 7 sati. Tijekom euharistijskog slavlja u 10 sati blagoslovit ćemo maslinove grančice. Isto tako, na Cvjetnicu će […]

Ispovijed za osnovnoškolsku djecu

Ispovijed za osnovnoškolsku djecu bit će 21. ožujka od 9.30 do 11 sati te od 16 do 17 sati. Molimo roditelje da potaknu svoju djecu na sakrament pomirenja kako bi se na lijep način pripremili za Uskrs.

Proslava sv. Josipa

Liturgijska proslava svetog Josipa zaručnika Blažene Djevice Marije bit će u ponedjeljak, 19. ožujka. Svete mise su u 7, 10.30 i 19 sati.

Hodočašće studenata u Karlovac

Hodočašće svetom Josipu u Karlovac je u organizaciji Studentskog pastorala. Polazak je u nedjelju 18. ožujka ispred naše crkve, a cijena je 50 kn. Povratak je nakon svete mise. Prijaviti se može u uredu studentskog kapelana i kod asistenta Vinka u oratoriju.

Kateheza za odrasle

Tijekom korizme održavat će se redovite kateheze za odrasle. Počinjemo ove nedjelje u 17 sati, a voditelj je ravnatelj župne zajednice don Damir Stojić.

Klanjanje za mlade

Povjerenstvo za promicanje duhovnih zvanja pri Hrvatskoj redovničkoj konferenciji u našoj crkvi organizira euharistijsko slavlje i klanjanje za mlade Presvetom oltarskom sakramentu. Susret je na rasporedu 24. veljače s početkom u 19 sati, a pjevanje će predvoditi molitvena zajednica mladih Božja pobjeda. Ovaj susret ujedno je i prilika za sakrament ispovijedi, zahvala mladih Gospodinu za sve darove, za duhovna […]

Svjetski dan bolesnika

U nedjelju 18. veljače u našoj župi bit će susret starijih osoba i bolesnika. Susret će započeti svetom misom u 16 sati, nakon koje slijedi druženje u dvorani. Pozivamo sve starije i bolesne osobe da nam se pridruže! Pogledajte kako nam je bilo prošle godine.

Blagoslov grla na spomendan sv. Blaža

Na spomendan i po zagovoru svetog Blaža, biskupa i mučenika, svake se godine po svim crkvama dijeli blagoslov grla. Ovaj se blagoslov temelji na prastaroj predaji po kojoj je sv. Blaž svojim blagoslovom spasio dječaka kome je u grlu zapela riblja kost. U našoj župnoj crkvi Sveta Mati Slobode sveta misa je 3. veljače u […]

Svijećnica

Četrdeset dana nakon Božića, 2. veljače Crkva slavi blagdan Prikazanja Gospodnjeg – Svijećnicu, koja po svom sadržaju pripada božićnom vremenu. Ovaj se blagdan slavio u Jeruzalemu već 386. kao Quadragesima de Epiphania da bi u sljedećem stoljeću bio obogaćen procesijom u kojoj je dominirala antifona Svjetlost na prosvjetljenje naroda. U Carigradu je u VI. stoljeću ovaj blagdan uveden pod imenom Susret (Hypapante), a […]

Kateheze za odrasle

I u novoj građanskoj godini nastavljamo s katehezama za odrasle, a prva je na rasporedu u nedjelju 28. siječnja u 17 sati u oratorijskoj dvorani. Voditelj je don Mihovil Kurkut.