Dragi vjernici,
radosna vas srca obavještavamo da od sutra, subote 02. svibnja, slavimo misu s narodom.
SV. MISE KROZ TJEDAN (počevši od sutra) bit će u 7 i 19 sati u crkvi Sveta Mati Slobode, a do daljnjega neće biti sv. misa u crkvi Duha Svetoga.
NEDJELJNJE SV. MISE bit će u crkvi Sveta Mati Slobode u 7, 9, 10:30, 12, 17 i 19 sati. Kao što vidite, nedjeljom su dvije mise više pa vas molimo da se rasporedite.Mogućnost za sv. ispovijed bit će sutra, u subotu 02. svibnja, od 17-19 sati u označenim dvoranama (ispod trijema), nedjeljom prije i za vrijeme sv. misa i ostalim danima prije večernje sv. mise.Također izdvajamo vam bitne smjernice Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo i Hrvatske biskupske konferencije koje je potrebno poštivati prilikom dolaska na misu:
FIZIČKO DISTANCIRANJE – 2 M UDALJENOSTI U KLUPAMA I U PROSTORU
Neophodno je održavati udaljenost između svih sudionika od najmanje 2 metra prilikom ulaska i izlaska iz crkvenih objekata te unutar same crkve, neovisno o tome sjedi li se u klupama, stoji li se ili se čeka u redu za vrijeme liturgijskog slavlja. Za članove zajedničkog kućanstva nije potrebno da budu odvojeni dva metra jedno od drugih u klupama.
HIGIJENA RUKU
Pri ulasku i izlasku sudionici trebaju dezinficirati ruke. Na vratima će biti naši volonteri, a možete ponijeti i svoj dezinficijens.
KAŠLJANJE/KIHANJE
Kod kašljanja i kihanja prekrivaju se usta i nos laktom ili papirnatom maramicom koju poslije treba odbaciti u koš za otpad s poklopcem te dezinficirati ruke. Pri kašljanju i kihanju treba okrenuti lice od drugih osoba.
MASKE ZA LICE
Preporučljivo je koristiti zaštitne maske preko usta i nosa tijekom boravka u zatvorenom prostoru.
SVETA PRIČEST NA RUKE
Podjela svete pričesti je isključivo na ruku.
OSJETLJIVE SKUPINE VJERNIKA
Starijim i bolesnim vjernicima preporučuje se da se još za neko vrijeme suzdrže od dolaska na liturgijska slavlja.
OPĆENITO
Sudionici ne ulaze u vanjske (dvorište) i unutarnje prostore ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 ili su pod sumnjom da bi mogli biti zaraženi s COVID-19 ili su u samoizolaciji. Prije odlaska na okupljanje u zatvorenom prostoru, svim sudionicima se preporučuje da izmjere kod kuće tjelesnu temperaturu. Ako je tjelesna temperature viša od 37,2 °C osoba treba odgoditi sudjelovanje na misi. Isto tako, osobe koje imaju simptome bilo koje bolesti (npr. kašalj, otežano disanje, učestalo disanje, grlobolja, glavobolja, učestalo kihanje, probavne smetnje, gubitak okusa ili mirisa itd.), treba odgoditi sudjelovanje na misi.Ovdje je navedeno ono što je za vas bitno znati, dok detaljnije odredbe HZJZ-a možete pronaći na poveznici: https://ika.hkm.hr/novosti/preporuke-hzjz-za-sprecavanje-zaraze-covid-19-tijekom-obreda-u-crkvama-i-molitvenim-prostorima-vezano-uz-vjerska-okupljanja/, a one dodatne odredbe Zagrebačke nadbiskupije na: http://www.zg-nadbiskupija.hr/dokumenti/aktualnosti/pismo-kardinala-josipa-bozanica-o-liturgijskim-slavljima-i-okupljanjima-vjernika-u-novim-okolnostima-pandemije-covid-19
Vaši salezijanci!