[DEVETNICA MARIJI POMOĆNICI]

S obzirom na izvanredno stanje stvoreno širenjem koronavirusa u većem dijelu svijeta, vrhovni poglavar Ángel Fernández Artime, poziva salezijance, članove salezijanske obitelji i mlade da obnove povjerenje u Mariju Pomoćnicu kršćana, slijedeći primjer don Bosca u sličnim okolnostima.
Iz tog razloga, predlaže da se moli izvanredna devetnica od 15. do 23. ožujka i da se zaključi 24. ožujka, mjesečnim spomendanom Marije Pomoćnice.

Kako moliti:

Očenaš, Zdravo Marijo, Slava ocu,
zaziv Budi svaki čas hvaljen i slavljen Isuse u Presvetom Oltarskom Sakramentu,
Zdravo Kraljice,
zaziv Marijo Pomoćnice kršćana, moli za nas!

Nakon što se sve molitve izmole tri puta, završava se molitvom Marijo, moguća Djevice koju je sastavio sv. Ivan Bosco, a glasi:

Marijo, moguća Djevice!
Ti velika i slavna obrano Crkve!
Ti osobita pomoćnice kršćana!
Ti koja obraćaš neprijatelja, ti koja uklanjaš krivovjerja,
ti nas prati svojom majčinskom zaštitom,
priteci nam u našim potrebama,
a u času naše smrti primi nas u vječnu slavu Očeva kraljevstva.
Amen.

[OBAVIJESTI]

Kateheze za prvopričesnike i krizmanike neće se održavati dok nema škole.

Oratorij se zatvara te nema nikakvih drugih aktivnosti u oratoriju.

Crkva će biti otvorena samo za osobnu molitvu te Euharistiju.

Od 17. do 22. ožujka je cjelodnevno čitanje Božje riječi. Potičemo vas da se odazovete ovom događaju i da pojačate svoju molitvu i post.

Bilo bi nam drago da ova situacija pandemije koronavirusa bude svima nama prilika za rast i učvršćivanje u vjeri.

Stoga:

1) Potičemo sve Vas da budete trajno u stanju milosti. Svećenici su Vam na raspolaganju za sakrament svete ispovijedi.

2) Savjetujemo Vam da uz sebe nosite one blagoslovljene medaljice B.D. Marije Pomoćnice, koje smo dijelili na izlazu iz crkve. Na izlazu iz crkve uzeli ste sličicu B.D. Marije Pomoćnice, s prigodnom don Boscovom molitvom. Predlažemo Vam da ju redovito molite.

Nažalost, čujemo da su neke okolne zemlje u potpunosti prestale sa slavljenjem svetih misa na mjesec dana pa i više vremena. Nadamo se da do toga kod nas neće doći. No, ukoliko do toga dođe, nažalost i mi ćemo morati slijediti naputke.

U tom slučaju:

1) Moći ćete prijenos svete mise iz naše crkve pratiti preko Nove Eve, pa da Vam ostane barem takva prilika za duhovnu svetu pričest.

2) Svećenici će Vam biti trajno na raspolaganju za sakrament svete ispovijedi, kao i za podjelu sakramenta bolesničkog pomazanja. Ova bolest posebno je pogubna za starije osobe i osobe narušenog imuniteta. Nemojte se bojati pozvati svećenika da oboljelima podijelimo sakrament bolesničkog pomazanja!

Kontakt broj svećenika (099 793 22 22 don Danijel Vidović)

Ne znamo kako će se stvari u budućnosti razvijati. Redovito ćemo moliti za sve Vas župljane, a koji su u mogućnosti za Vas će petkom i postiti.

Pozivamo i sve Vas koji ste u mogućnosti da se uključite u post petkom, kojega prikazujte na čast Mariji Pomoćnici, za zaštitu svih vjernih u našoj župi i prijatelja naše župe, koji rado ovdje dolaze.

Ovog petka 20. ožujka osobito poste za našu župu ulice: Hrgovići, Horvaćanska, Kružna, Jarun, Jarunska cesta, Jarunska obala, Hrvatskog sokola!