Ispred nas je predivno adventsko vrijeme koje je svake godine uvijek puno događanja koja nas dodatno približavaju otajstvu živoga Boga. Prije svega, želimo istaknuti mise zornice i kateheze za odrasle, te podsjetiti na dolazak svetoga Nikole za one najmanje, a u danima i tjednima koji dolaze postepeno ćemo najavljivati i ostale događaje i zanimljivosti.

ZORNICE

Svete mise zornice održavat će se svakim danom od 2.prosinca do 24.prosinca u 6 sati, osim nedjeljom, i to u crkvi Duha Svetoga i crkvi Sveta Mati Slobode. Tijekom zornica bit će i mogućnost za sv. ispovijed. Mogućnost za ispovijed iskoristite i prije, odnosno tijekom večernje svete mise u 19 sati u crkvi Sveta Mati Slobode.

KATEHEZE ZA ODRASLE

Kateheze za odrasle na rasporedu su svake nedjelje kroz vrijeme došašća u 17:00 sati u novoizgrađenoj dvorani ispod Oratorija, a voditelj je don Damir Stojić.

SVETI NIKOLA

Podsjećamo da i ove godine u naš Oratorij dolazi sveti Nikola koji će donijeti poklone za brojnu djecu. Pozivamo sve roditelje da upišu svoju djecu u župnom uredu ili u sakristiji nakon nedjeljnih svetih misa. Preporučen je prilog od 50 kn kako bi smo omogućili darove za svu djecu, uključujući i djecu koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Prijave se primaju do 3. prosinca. Preporučena dob djece je do 6. razreda.

Želja nam je da niti jedno dijete ne bude radi financijskih poteškoća zakinuto za dar svetog Nikole. Iz tog razloga pokušavamo solidarno rasporediti troškove. Načelno, cijena koju smo stavili nešto je viša od one realne, ali na taj način smo solidarni s obiteljima koje prolaze kroz teži financijski period. Zahvaljujemo na razumijevanju!

ULJEPŠAJ NEKOME BOŽIĆ

Nadolazeće vrijeme došašća posebna je prilika da „otkinemo“ komadić svoga srca i darujemo ga s ljubavlju drugima, bližnjima u obitelji, susjedima, prijateljima… Zato vas potičemo, ako želite i možete, da ostavite dar i za potrebite u našoj župi. Kod ispovjedaonica pored slike „Milosrdnog Isusa“ bit će jedna velika košara gdje možete staviti suhe namirnice ili novčani prilog u kasi s natpisom „Župni Caritas“.

BOŽIĆNI KONCERT ZBORA MLADIH DAVIDIAS

Sve vas pozivamo da radosna i otvorena srca dođete zajedno s nama slaviti ime Gospodnje na tradicionalnom božićnom koncertu zbora mladih Davidias i gostiju koji će se održati u subotu, 14. prosinca u 20 sati u našoj crkvi.