U petak 12. travnja u našoj župi bio je zadnji dan trodnevne priprave za Uskrs. Treći dan započeo je svetom misom koju je predvodio naš župnik don Danijel Vidović, a animirao župni zbor.

Na početku homilije don Danijel je istaknuo kako je važno da svaki čovjek postane svjestan svoga poziva te ga uistinu krene izvršavati na pravi način. „Svaki otac, majka, kćer, sin, mladić i djevojka moraju znati koja im je dužnost i odbaciti sve ono što im smeta u izvršavanju tih istih dužnosti. Nosimo kamenje osude, krivih riječi, pogleda koje je potrebno baciti iz našega života“, rekao je don Danijel i na koncu naglasio: „Kako bi svijet išao na bolje, pozvani smo graditi bolje odnose, odgovarati istinski na svoj poziv.“

Nakon svete mise uslijedila je pobožnost križnoga puta, iako predviđena ulicama našega naselja, ali zbog vremenskih neprilika premještena je u crkvu. Potom je u 22 sata uslijedilo cjelonoćno klanjanje pred Presvetim koje je predvodila molitvena zajednica mladih Božja pobjeda.

Uistinu, ovaj treći dan je bio kruna naše duhovne priprave za Uskrs i neka ne ostane samo na teoriji nego primijenimo ono što smo ovih dana čuli u našu praksu i otvorimo svoja srca Gospodinu.

Autorica: Ivana Markić

Foto: Dora Jutriša i Jelena Franić

GALERIJA SLIKA