U nedjelju 16. prosinca iza večernje svete mise zbor Davidias održao je svoj tradicionalni humanitarni božićni koncert u našem svetištu Sveta Mati Slobode. Predvođeni svojim voditeljem Ivanom Sušcem od milja zvanog Suši otpjevali su niz božićnih, ali i ostalih duhovnih pjesama.

Gost večeri bio je Petar Alilović koji je svojim predivnim glasom čitao prije pjesama poneki dio iz Biblije kako bi nam još više približio ono što nam pjesma želi reći. Osim Petra u goste su pozvali Hannu i Benjamina Pölhe, te Ivau, Mateu i Martinu.

Na samom početku župnik don Danijel Vidović  je srdačno pozdravio sve članove zbora na čelu s njihovim voditeljem te  im zaželio dobrodošlicu, a potom istaknuo kako mu je najljepše ispovijedati dok oni tako pjevaju. Također, izrazio je sreću što imamo ovako divan zbor u našoj župi te se našalio kako su se večeras lijepo sredili ko „špajiz za Božić“.

Započeli su svoj koncert pjesmom „Bogorodice Djevo“, potom su otpjevali „Zdravo Djevice“, „Prva Ljubav te zove“, „Tiha noć“, „The Little Drummer Boy“, „Pastorella“, „Dođite sad mladenci“, „Oh Maria“, „Dubine“, „Gospod nad vojskama“,, Mesija“.  Koncert je trajao malo više od sat vremena, mnogobrojna publika bila je oduševljena i svaku pjesmu ispratila je velikim pljeskom. Zaista je bilo predivno prisustvovati ovom događaju.

Na koncu se obratio i don Damir Stojić s nekoliko riječi hvale za zbor, a posebno za njihova voditelja. „Prolazim mnoge gradove i države, ali ovakav zbor još nisam nigdje susreo i mnogo mi nedostaje kada slavim svetu misu, a njih nema“, istaknuo je don Damir.

Autorica: Ivana Markić

Foto: Ante Jamnicki

GALERIJA SLIKA