Umirovljeni vojni biskup Juraj Jezerinac predvodio je sveto misno slavlje u našoj crkvi na Dušni dan u 10:30 sati. U koncelebraciji su bili generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo, biskupski vikar za pastoral MUP-a fra Frano Musić, OFM i drugi policijski i vojni kapelani.

Na Dušni dan prisjećamo se svih pokojnih te svoje molitve prikazujemo za njih u nadi da će ih Gospodin uvesti u Vječno Kraljevstvo. Na poseban način, hrvatski narod prisjeća se svih onih žrtava ratnog djelovanja i ratišta koji su izgubili svoje živote u borbi za slobodu.

Biskup Jezerinac tako je u svojoj propovijedi stavio naglasak na vjeru u uskrsnuće, ističući kako je upravo uskrsnuće ono na što trebamo misliti, i to ne samo ovih dana kada se prisjećamo naših voljenih pokojnih, nego to treba biti središte našeg kršćanskog života i kršćanske vjere. Uskrsnuće nije utjeha ili lijepa priča kojom bismo se mogli oraspoložiti u trenucima nevolje, nedaća ili straha nego je to istina za koju su brojni mučenici vjere dali svoje živote, a ono najvrjednije što imamo ne daje se za priče ili bajke, kazao je mons. Jezerinac.

Nakon svete mise uslijedila je procesija te su položeni vijenci i zapaljene svijeće ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i svim žrtvama kod spomen-obilježja Pieta Croatica.

Autorica: Paula Zujić

Foto: Marija Pandžić/IKA

GALERIJA SLIKA