Ispred nas je predivno adventsko vrijeme koje je svake godine uvijek puno događanja koja nas dodatno približavaju otajstvu živoga Boga. Prije svega, želimo istaknuti mise zornice, kateheze za odrasle i salezijansku molitvenu inicijativu “Ja slijedim svoga Kralja”, kao i podsjetiti na dolazak svetoga Nikole za one najmanje, a u danima i tjednima koji dolaze postepeno ćemo najavljivati i ostale događaje i zanimljivosti.

ZORNICE

Svete mise zornice održavat će se svakim danom od 3.prosinca do 24.prosinca u 6 sati, osim nedjeljom, i to u crkvi Duha Svetoga i crkvi Sveta Mati Slobode. Tijekom zornica bit će i mogućnost za sv. ispovijed. Mogućnost za ispovijed iskoristite i prije, odnosno tijekom večernje svete mise u 19 sati u crkvi Sveta Mati Slobode.

KATEHEZE ZA ODRASLE

Kateheze za odrasle na rasporedu su svake nedjelje kroz vrijeme došašća u 17:00 sati u novoizgrađenoj dvorani ispod Oratorija, a voditelj je don Damir Stojić.

JA SLIJEDIM SVOGA KRALJA

A koga ti slijediš?

Ovog došašća preko mobilnih aplikacija Instagram i Facebook nastavlja se inicijativa “Ja slijedim svoga Kralja”. 
Svaki dan zainteresirani će moći pronaći Evanđelje dana, kratku meditaciju te prijedlog za odluku dana. 
Za korisnike Instagrama potrebno je pratiti profil @donboscovisinovi, a za Facebook korisnike lajkati stranicu Salezi JA nac?.
Za sve informacije možete pisati u inbox ili kao u stara dobra vremena na mail: sinovidonbosca@gmail.com.

SVETI NIKOLA

Podsjećamo da i ove godine u naš Oratorij dolazi sveti Nikola koji će donijeti poklone za brojnu djecu. Pozivamo sve roditelje da upišu svoju djecu u župnom uredu ili u sakristiji nakon nedjeljnih svetih misa. Preporučen je prilog od 50 kn kako bi smo omogućili darove za svu djecu, uključujući i djecu koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog stanja. Prijave se primaju do 3. prosinca. Preporučena dob djece je do 6. razreda.

Želja nam je da niti jedno dijete ne bude radi financijskih poteškoća zakinuto za dar svetog Nikole. Iz tog razloga pokušavamo solidarno rasporediti troškove. Načelno, cijena koju smo stavili nešto je viša od one realne, ali na taj način smo solidarni s obiteljima koje prolaze kroz teži financijski period. Zahvaljujemo na razumijevanju!