Iza nas je prvi od dva najšarenija i najveselija tjedna ljetnih praznika u našoj župi! Dvjestotinjak djece svako jutro pristiže u dvorište naše crkve gdje ih dočekuju salezijanci i salezijanska mladež koji su za njih pripremili cjelodnevni program prepun igara, kvizova, radionica, izleta, molitve i glazbe. Na Ljetnom oratoriju može se naći ponešto za svako dijete, s obzirom na to da postoje brojne sportske radionice (rukomet, nogomet, košarka, šah i sl.), kao i kreativna, dramska, znanstvena, plesna radionica itd… Tu su još i formativne radionice na kojima se prolaze teme prilagođene njihovom uzrastu, koje su značajne za njihov duhovni, osobni i društveni rast.

Kako bi još više obogatili zajedničke dane, prvi tjedan obilježen je sportskim danom na Jarunu koji se sastojao od posjećivanja različitih sportskih klubova koji su velikodušno ugostili djecu i animatore pokazavši im osnovne elemente tih sportova te izlet u centar grada. U centru grada jarunski oratorij, Oratorij Dominik Savio, susreo se s ostalim zagrebačkim oratorijima; Knežijom i Podsusedom te su prisustvovali svetoj misi koju je predvodio provincijal don Tihomir Šutalo. Nakon toga su se svi zajedno zaputili u park Ribnjak gdje su objedovali, na putu do autobusa odigrali igru kroz grad te su se na kraju zaputili prema svojim župama. U petak, na blagdan svetog Petra i Pavla, djeca i animatori prisustvovali su svetoj misi nakon koje je don Ivan Terze istaknuo kako su salezijanci i salezijanska mladež zaista blagoslovljeni tako dobrom djecom hvaleći njihovo ponašanje za vrijeme mise i za vrijeme trajanja programa. Taj će petak ostati u sjećanju ne samo po tome, nego i po veseloj večeri koja se održala u 20h u dvorištu župe. Volonteri su spremali palačinke, a djeca i roditelji mogli su sudjelovati u igri Put oko svijeta u Oratoriju koja se sastojala od mnoštvo štandova sa igrama tematski prilagođenima zemlji koju taj štand predstavlja. Ne treba posebno isticati da u igri nije nedostajalo natjecateljskog duha, smijeha, zainteresiranosti i zabave, a to nas sve čeka i u idućem, ujedno i posljednjem tjednu ovogodišnjeg Ljetnog oratorija.

Osim zahvale svima koji su pomogli te i dalje potpomažu organizaciju ovog velikog projekta, važno je naglasiti i preporučiti Ljetni oratorij i svakog njegovog sudionika u molitvene nakane, kako bi i idući tjedan prošao u radosti, miru i ljubavi.

Autorica: Paula Zujić

GALERIJA SLIKA