Upoznati samoga sebe kroz poniranje u dubine svojih misli, čežnji i želja svakako je najvažnije putovanje na koje osoba može kročiti u svome životu. Iz tog razloga, presretni smo što se nas 50-ak mladih iz oratorija odvažilo na taj korak u sklopu Edukator ID programa koji nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

Prvi dio radionica i predavanja bio je na rasporedu u subotu, 24. ožujka, a drugu ‘etapu utrke’ odradili smo 2. lipnja, ali svakako ne i posljednju jer je otkrivanje i rad na sebi cjeloživotni maraton, a ne sprint na 100 metara. Ponovili smo gradivo od prošloga puta i upoznali jedni druge kroz svojevrsne intervjue, dok je dodatnu dimenziju našem rastu pružila slika o našim vrijednostima, interesima i motivacijama. Spoznali smo kako nas naše različitosti trebaju nadopunjavati, nikako razdvajati. To je posebno bilo vidljivo tijekom vježbe smišljanja zajedničkih projekata u grupama gdje je svatko pronašao svoje mjesto i ulogu koji mu daju podlogu da pruži ono najbolje od sebe.

Svi smo stvoreni jedinstveni na sliku i priliku Božju, naši talenti i osobnosti dar su od Boga. Nikako ih ne smijemo obezvrjeđivati ili zanemarivati, jer oni su put našeg posvećenja – naša jedinstvena karta za raj!

Autor: Marino Pleić

GALERIJA SLIKA