Ono što je prije 20-ak godina jedan salezijanski svećenik „vidio u svome snu“ i započeo s njegovim ostvarivanjem, taj isti san salezijanci naše župe nastavljaju provoditi u djelo. Don Petar Šimić se u potpunosti pouzdao u Gospodina koji ga je vodio prema izgradnji zavjetne crkve posvećene Onoj kojoj se hrvatski narod stoljećima utječe, Nebeskoj Majci Mariji.

San se nastavlja kroz mnoge projekte koji imaju za cilj prikupljanje sredstava za dovršetak prostorija svetišta. Jedan od tih projekata je i donatorska večera “Budi dio sna” održana 14. lipnja 2018. godine u hotelu Sheraton. Okupljenima su se obratili don Damir Stojić, ravnatelj naše župne zajednice, don Mladen Delić, predstojnik Povjerenstva za odgoj i obrazovanje, dr. sc. Robin Harris, britanski povjesničar, publicist i novinar te gosp. Ante Ledić, dugogodišnji don Petrov suradnik, a večer su svojim pjevanjem i slavljenjem uljepšali Marko Perković Thompson te slavljenički tim katoličke karizmatske zajednice „Božja pobjeda“. Osim toga, provedena je i tiha aukcija, u sklopu koje su se donatori „natjecali“ za vrijedne nagrade.

Unatoč tome što je pothvat izgradnje crkve u teškim, ratnim okolnostima, izgledao kao nemoguća misija, don Petar kreće s projektom u čijoj je realizaciji on ustvari bio samo alat kojim se Gospodinova ruka poslužila kako bi ostvarila svoj naum, a znamo da su Božji planovi toliko izvan kategorija unutar kojih mi razmišljamo i sredstava s kojima računamo. Zavjetna crkva Svetoj Mati Slobode nastala u ratnom vihoru, koji je toliko više od odlaska brojnih mladih, zdravih i perspektivnih hrvatskih muškaraca na bojište, to je stanje općeg i trajnog nemira te neizvjesnosti za sutrašnji dan, svoje bližnje, svoj dom, dokaz je kako je Gospodin uz svoj narod na svakoj postaji njegova križna puta. I sam je Gospodin prošao svaku od tih postaja, On ih se ne plaši kad je On taj koji ih je pobjedio. Pobijedio je prije 2000 godina, prije 20-ak godina i pobjeđuje svaki put kad stavimo svoje pouzdanje u Njegove ruke jer je On onaj koji ostaje vjeran obećanjima koje je dao i koji sve okreće na dobro onima koji ga ljube.

San se nastavlja. Donacije se nastavljaju prikupljati, ljudi nastavljaju volontirati i organizirati brojne projekte u sklopu rada s mladima… Budi i ti dio sna na način koji možeš i koji osjećaš da te Bog poziva, ugradi dio svoga srca u ovaj projekt s ciljem i nadom da će i ove prostorije koje su u nastanku već uskoro biti pretijesne za sve mlade koji će u oratoriju pronaći svoj dom.

Autorica: Paula Zujić

Foto: Roko Špoljar

GALERIJA SLIKA