Nogometna groznica već nekoliko dana hara diljem svijeta, pa tako nije zaobišla ni područje crkve Sveta Mati Slobode. U skladu s očekivanim ogromnim interesom za prvom utakmicom Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, u dvorištu crkve organiziran je prijenos utakmice protiv Nigerije i to uz bogati program i sadržaj.

Subotnja večer uz jedan od najvažnijih sportskih događaja bila je idealno vrijeme za organizaciju tradicionalne župne roštiljade. Već od 20 sati marljivi i požrtvovni članovi Obiteljske zajednice posluživali su piće i meso s roštilja okupljenim navijačima koji su neprestano dolazili na štand. Ova roštiljada bila je posebna jer je imala donatorski karakter: svi novčani prilozi skupljali su se za projekt “Budi dio sna”, točnije, za dovršetak izgradnje podrumskih prostorija i za dovršenje pastoralnog centra Sveta Mati Slobode. Kako bi se moglo doznati nešto više o projektu, na velikom ekranu prikazivale su se slike izgradnje crkve koju je predvodio don Petar Šimić prije dvadesetak godina, slike s nedavno održane donatorske večeri u sklopu spomenutog projekta te slike i snimke salezijanskih događanja i mladih oratorijanaca, jedne od glavnih motivacija za pokretanjem ovog projekta. Iako je i samo meso s roštilja mamilo prisutne i poticalo da se uključe u ovu dobrotvornu akciju, organizatori su najavili i tombolu s vrijednim nagradama, zbog čega su se kuponi mahom prodavali.

Uoči utakmice trebalo je podići atmosferu i zagrijati prisutne, što je učinio gost iznenađenja Ante Cash sa svojim hitovima “Ante” i, u skladu sa sportskim ozračjem, navijačkom “Vatreni zmajevi”. Uz njega, imali smo priliku uživati i slušajući zbor mladih Davidias koji je pjevao i u stanci od poluvremena te na samom kraju večeri. Što se tiče sportskog dijela izvješća, vjerujem da nije potrebno prenositi što se odvijalo u nešto više od 90 minuta na kalinjingradskom terenu i na našim ekranima, ali ono vrijedno spomena je atmosfera među prisutnima u dvorištu: pozitivno ozračje i napeto iščekivanje kako će se odviti pojedina nogometna akcija, skokovi visoko u zrak i gubljenje glasnica na oba zgoditka koja su završila u protivničkoj mreži te radost i euforija što imamo priliku biti na prvom mjestu skupine na samom početku prvenstva.

Uz hrvatsku nogometnu reprezentaciju, imali smo dobitnike i među mnogobrojnom publikom kada je na red došlo izvlačenje za nagradnu tombolu. Napetost je samo dodatno porasla obzirom da je bilo mnogo nagrada, a izvjestan broj nagradnih listića se razlikovao tek u posljednju znamenku ili dvije. A nagrade su uistinu bile primamljive: od večere za dvoje u poznatim zagrebačkim restoranima, razgleda grada Zagreba vozeći segway, profesionalnog šminkanja, originalnih dresova hrvatske reprezentacije za aktualno prvenstvo do glavne nagrade koja je bila smještaj na otoku Krku uz tri noćenja.

Vjerujem da je ova večer ostala u pozitivnom sjećanju svakom prisutnom pojedincu, bilo da je riječ o okorjelom nogometnom fanu koji je imao priliku bodriti Vatrene uz stotine ljudi ili o osobi kojoj je samo bilo do druženja uz dobro meso i glazbu. Ili o dobitniku neke od nagrada na tomboli. Velike pohvale i zahvale organizatorima na priređenom spektaklu, kao i čestitke našoj reprezentaciji na prva tri osvojena boda! Navijat ćemo za vas i bodriti vas i dalje, uz želju da i dalje nastavite davati sve od sebe, pa i više od toga. Uz vašu maksimalnu predanost i naše najjače navijanje i trošenje grla, siguran sam da zasluženi vrhunski rezultati tek slijede!

Autor: Mario Stipčić

Foto: Ivan Martić

GALERIJA SLIKA