Dana 15. veljače mali autobus sa Subotičanima stigao je u Zagreb pred našu župu. Bila je to grupa od 20 subotičkih animatora koji su ovdje bili iz dva razloga: kao nagrada za sav trud i ljubav koje su uložili u subotnje, zimske i ljetnje oratorije, a i da bi upoznali autentičnu salezijansku karizmu i tako poboljšali svoje djelovanje.

 

Naime, od prije dvije godine u Subotici svake subote pri župi Svetog Roka, a nakon toga i u župi Isusova Uskrnuća, djeluje oratorij po uzoru na oratorije kakve su neki od naših mladih vidjeli u Zagrebu i to prenijeli i u Suboticu.

 

Shodno razlozima dolaska, takav je bio plan i program. Kroz ta četiri dana bilo je vremena za razgledavanje grada i opušteno druženje u ugodnom ozračju oratorija, ali se i radilo, pa su subotički i zagrebački animatori imali zajedničku formaciju koju su održali naši salezijanci – don Josip Krpić, don Ivan Terze i asistent Vinko Rogalo.

 

Najmlađi članovi vikend su proveli na Knežiji gdje su pohađali prvi stupanj škole za animatore pod vodstvom don Danijela Vidovića.

 

Osim toga, subotički animatori su imali i prigodan molitveni program – od susreta Božje pobjede preko svakodnevne mise u našoj crkvi i župi Marije Pomoćnice kršćana, do večernje krunice koja ih se vrlo dojmila.

 

Animatori su posebno oduševljeni i zahvalni mladima koji su ih dočekali, kako mladima koji su provodili s njima vrijeme u oratoriju, tako i domaćinima s kojima su se oformila i nova prijateljstva. Jednom ranije, Zagrepčani su posjetili Suboticu, sada su to gostoprimstvo Zagrepčani itekako uzvratili i već postoje dogovori za daljnji nastavak suradnje i druženja.

 

Ovom prilikom želimo još jednom zahvaliti svim salezijancima i mladima u Zagrebu, kao i subotičkim svećenicima koji su nam omogućili ovo putovanje.

GALERIJA SLIKA

Autorica: Vedrana Cvijin