I ove se godine u našoj župi obilježio Dan bolesnika. Zbog tehničkih problema, nije bilo moguće održati ga na blagdan Gospe Lurdske pa je prebačen za nedjelju poslije tog blagdana.

Započeli smo uobičajeno sa svetom misom za bolesnike koja je održana u 16 sati, a predvodio ju je don Josip Krpić. Sudjelovalo je dvjestotinjak bolesnika i njihovih pratilaca. Za vrijeme propovijedi naglašeno je značenje osobnog trpljenja, koje svaki bolesnik treba pridružiti Isusovom trpljenju i u njemu nači inspiraciju i snagu za podnošenje vlastitih teškoća i bolesti. Kristu patniku najviše smo slični kad i sami moramo trpjeti svoje bolesti i teškoće. Jedini lijek u našim teškoćama jest da se dademo razapeti i da onda na svom križu, zajedno s Kristom na njegovom Križu, prikazujemo svoje teškoće i nadamo se uskrsnuću koje nam je Uskrsnuli obećao. Unutar homilije objašnjen je sakrament bolesničkog pomazanja. To nije prvenstveno sakrament umirućih, nego je sakrament bolesnih da ih Krist ojača i ozdravi. Poslije homilije svim bolesnicima podijeljeno je bolesničko pomazanje. Tako su se svi koji su bolesni susreli s Isusom liječnikom duša i tijela.

Nakon svete mise, održana je kratka priredba na kojoj su nastupili tamburaši i zbor iz Kustošije. Učenici i nastavnici medicinske škole iz Mlinarske ulice mjerili su bolesnicima tlak i razinu šećera u krvi, a djelatnici župskog Caritasa pobrinuli su se za okrepu. Priredili su sendviče, kolače i piće tako da su svi oni koji su sudjelovali na misi, bili i dionici zajedničkog druženja nakon mise. Zahvaljujemo svima koji su se potrudili oko organizacije Dana bolesnika i donijeli malo radosti u težak život svakog bolesnika te pridonijeli lakšem podnošenju svakodnevnih briga, boli i poteškoća.

GALERIJA SLIKA