Drugi dan trodnevne priprave za blagdan sv. Ivana Bosca misno slavlje predslavio je don Danijel Vidović uz koncelebraciju don Josipa Krpića i don Vlade Trkmića. Misno slavlje animirao je zbor mladih Davidias.

Cilj svakome pojedincu trebao bi biti spasiti dušu svoju i pomoći drugome u tome, istaknuo je don Danijel na početku svoje homilije. Pred sobom imamo svetog Ivana Bosca koji je želio spasiti duše svojih mladića. U njemu svi trebamo tražiti uzor bez obzira koji poziv imamo, bilo roditeljski ili redovnički. Važno je otkriti na što nas Bog poziva i u tome se ostvariti.

Ne smijemo zaboraviti na naš pristup prema drugima jer on nam pomaže u ostvarenju našeg konačnog cilja. Na prvom mjestu don Danijel je istaknuo ljubaznost. Ljubazan čovjek ima šansu doprijeti do srca osobe koja mu je povjerena. Ne smijemo dozvoliti da nam srce otvrdne jer onda nismo sposobni prepoznati potrebe onoga tko je pored nas. Tvrdo srce nije sposobno potpuno se darovati svome pozivu. Isto tako pozvani smo na radost, radost koja nas nosi svaki dan. Moramo biti radosni kršćani koji svoju radost prenose na druge i svojom radošću druge potiču na radost. Dužnost radosnog kršćanina je prepoznati tugu brata do sebe.

Neka nam Don Bosco bude uzor u odgoju mladih i predanju svome pozivu, naglasio je na kraju svoje homilije don Danijel. Nakon mise uslijedio je Don Bosco Party za sedmaše i osmaše, a kako su se zabavili možete pogledati u galeriji slika.

Autorica: Ivana Markić

Foto: Ivan Martić