Svetost pobjeđuje! U toj istini dočekali smo svetkovinu Svih svetih u Noći svetih, 31.10. euharistijskim klanjanjem u našoj crkvi. Doista, ima li boljeg načina dočeka ove svetkovine, koja nas podsjeća na sveopći poziv kršćana, od molitvenog bdjenja pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Mnogi mladi odazvali su se i tako posvjedočili svoju vjeru i potrebu ispunjenog slavljenja noći uoči svetkovine. Duhovno-molitveni program započeo je u 20:30 sati prikazivanjem kratkih filmova o životima bl. Pier Giorgio Frassatija te sv. Ivana Pavla II. Nastojeći da se poziv na svetost približi mladima kao svakodnevni put življenja, izabran je blaženik 20.st. mladi Pier Giorgio Frassati koji je u svom 24-godišnjem životu ostavio veliki trag ljubavi i služenja. Njegovo mladenaštvo, radost, entuzijazam, nenavezanost na materijalno, služenje drugima, jednostavnost da u Bogu ispuni svakodnevne aktivnosti primjer su i nadahnuće svakom mladom katoliku. Uz njega prikazan je i sv. Ivan Pavao II., papa koji ga je proglasio blaženim. Sv. Ivan Pavao II. u svom je pontifikatu kanonizirao najviše svetaca od svih papa zajedno te nam približio svetost kao jedini mogući način življenja istinskog katolika. U vremenu malodušja, sumnji, zatvorenosti i sebeljublja, osjećaja bezperspektivnosti i uzaludnosti, ovi sveci su nam prikazani kao uzor u radosti, milosrđu i prihvaćanju naših križeva. Uslijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom koje je predvodio don Damir Stojić, a glazbeno animirao zbor mladih. U klanjanju doživljavamo milosni trenutak s Gospodinom. Don Damir nam ukazuje na tri dijela. U prvom dijelu molitvom predanja uvedeni smo u Otajstvo. U drugom dijelu prikazujemo svoje slabosti i molimo za duhovne i vremenite potrebe. Treći dio čini slavljenje Gospodina. Svaki od dijelova popraćen je pjesmama kako bi posvema iskusili obilje milosti kojim nas Gospodin dotiče u klanjanju.

Nakon klanjanja svi su bili pozvani na neizostavno zajedničko druženje koje se nastavilo u prostoru oratorija uz čaj i ugodnu atmosferu. Na „Holywin“ i ove godine se odazvalo mnogo mladih te smo dostojanstveno u molitvenom zajedništvu uz prigodni program i druženje dočekali svetkovinu Svih svetih.

Svi sveti, molite za nas!

Autorica: Ivana Kušić

Foto: Ivana Markić

GALERIJA SLIKA