Nakon kratkog ljetnog predaha, u subotu 30.09. oratorij se vratio u Župu Duha Svetoga! Animatori, volonteri i salezijanci organizirali su ‘Pozdrav ljetu’ kojim smo otvorili novu oratorijsku godinu i prisjetili se bogatog ljetnog iskustva.

Oratorijsko dvorište od 10 sati je zračilo radošću, dječjim smijehom, zvucima lopti i zajedništvom. Čekajući početak programa i dolazak prijatelja, najmlađi su vrijeme proveli uz igru, druženje i razgovor s animatorima. Dan je započeo zajedničkom molitvom na kojoj su, uz djecu, prisustvovale i Kćeri Marije Pomoćnice. Don Ivan Terze, voditelj oratorija, predstavio im je novi koncept subotnjeg oratorija, koji će ove godine trajati od 10 do 13 sati. Također, obavijestio ih je kako je oratorij od ove godine i u popodnevnom terminu od 16 do 18:30, te navečer, kao i ranijih godina, od 19:30 do 21:30. Novim terminima razveselio je mlade koji će svoje osnovnoškolske dane moći provoditi u duhovnom ambijentu uz bogat sadržaj. Djeca su potom gledala šaljiv skeč kojim su njihovi animatori iznijeli priču o osobnim doživljajima i situacijama tijekom i nakon Ljetnog oratorija. Raspoređeni po dobnim skupinama, mladi su sudjelovali na duhovnim formacijama na kojima su se prisjetili četiri stupa oratorija (dvorište, crkva, škola i dom) i povezali ih sa svakodnevicom. Vrijeme pauze su iskoristili za razgibavanje i lagano razbuđivanje uz igru, ples, pjesmu te ostale slobodne aktivnosti. Zajedničkom igrom upotpunili su oratorijski dan zalaganjem i poštenjem te navijanjem za svoju ekipu. Uspuhana i rumena lica stotinjak djece, znojna kosa i majice ukrasili su još jedanput dvorište crkve. U 13 sati druženje su priveli kraju uz zajedničku fotografiju i molitvu koju je predvodio novi asistent Vinko Rogalo. Vinko je naglasio važnost izvršavanja svakodnevnih obveza, zajedništvo i međusobnu potporu kao vrline kojima ćemo radosnije živjeti nadolazeća oratorijska događanja.

Rastanak je bio ispunjen osmijesima, pozdravima i zagrljajima koji su pokazali kvalitetno provedeno vrijeme i obostrano zadovoljstvo. Sunčana subota pokazala nam je kako djeca unatoč školskim i izvannastavnim aktivnostima prepoznaju toplinu i ljubav oratorija. Salezijanska obitelj potrudila se i ove godine da djeca žive iskustvo Ljetnog oratorija u nadolazećim subotama kroz radionice, formativni i duhovni sadržaj te zabavu. Stoga dragi roditelji, odvažite se i budite hrabri! Dovedite dijete u salezijanski oratorij i unesite u njegov život radosno iskustvo ispunjenom duhovnim darovima.

GALERIJA SLIKA

Autorica: Jelena Franić

Foto: Ivana Markić