Imaš nešto slobodnog vremena i želiš susresti bližnjeg? Nemoj sumnjati, pročitaj ovo: Jedni druge poslužujte – svatko po primljenu daru – kao dobri upravitelji različitih Božjih milosti! Govori li tko? Neka govori kao riječi Božje! Poslužuje li tko? Neka poslužuje kao snagom koju daje Bog da se u svemu slavi Bog po Isusu Kristu. (1 Pt 4,10-11)

Možda želiš služiti Gospodinu, ali ne znaš kako. U našoj župi i oratoriju ima toliko prostora za tebe i talente koji su ti dani. Možemo ti pomoći da ih umnožiš. Kako to učiniti? Aktivnosti je mnogo, a volonteri su uvijek dobrodošli. Tako možeš i pomoći župnoj zajednici, raditi i družiti se s mladima, davati instrukcije djeci osnovne i srednje škole, posluživati župljane kavom i sokovima nakon svete mise u duhovnom caffeu Jedro ili animirati djecu tijekom tjednog i subotnjeg oratorija. Ukoliko si zaljubljenik u sport i nogomet i košarku imaš ‘u malom prstu’, djeca željno očekuju trenera poput tebe! Ako su ti drage knjige, pomoć nam je uvijek dobrodošla u našoj knjižnici Tramontana, kao i u suvenirnici koja obiluje zanimljivim sadržajima – književnim, molitvenim i vjerskim. Dakako, naši župni zborovi uvijek prihvaćaju nove članove, a novi ministranti i čitači također su dobrodošli.

Kako to učiniti? Pošalji email na adresu: oratorijdominiksavio@gmail.com ili se javi u župni ured ili u oratorij nakon večernje mise, gdje možeš dobiti preciznije i detaljnije informacije.

Don Bosco je često govorio da je svaku osobu u salezijansku kuću osobno dovela Blažena Djevica Marija. Tako se i mi nadamo da će i tebe, dragi prijatelju, naša nebeska Majka pod okriljem svoga plašta dovesti u naš dom i našu obitelj. S radošću te očekujemo!

ORATORIJ DOMINIK SAVIO

LJETNI ORATORIJ 2017