U nedjelju, 17. rujna u 17 sati don Ivan Terze predvodio je svetu misu povodom blagdana Uzvišenja Svetog Križa u istoimenoj kapelici u starom dijelu Jaruna. Od te mise, koja je već postala tradicija u našoj župi, vjernike i župljane nije uspjela odvratiti ni kiša koja je iz oblaka prijetila.

Mnogi sveci isticali su kako je život bez križa najveći križ te kako umjesto da nas križ plaši i da od njega bježimo, moramo se ugledati na našega Spasitelja koji je križ prihvatio znajući da je to volja Onoga koji ga je poslao. Prihvaćajući volju Očevu, od križa koji je bio znak sramote i rugla, učinio je znak spasenja i znak pobjede. Riječi don Ivana Terze potaknule su okupljene da razmisle o tome što je i gdje je križ u njihovim životima te da ga u svom životu prigrle.

Znajući da je Gospodin milosrdan i milostiv, kako nam pripjev u psalmu govori, zamolimo Njega da nam da potrebnu snagu kako bismo pronašli i prihvatili križ našega života. Možda je upravo sada, nakon što smo proslavili blagdan Uzvišenja Svetog Križa, pravo vrijeme za upustiti se u tu avanturu. U avanturu prihvaćanja križa, koja će biti prepuna uspona i padova jer smo slabi i grešni, no ako ćemo ustrajati u toj borbi stavljajući svoje snage u Gospodinove ruke, možemo biti sigurni da smo na pravome putu.

Autorica i foto: Paula Zujić