Molitvena zajednica sv. Josipa je 9. i 10. lipnja, u želji da umnoži vjeru, učvrsti nadu, usavrši ljubav i obilježi 330. obljetnicu blagdana sv. Josipa, pošla na svoj 2. Hod sv. Josipu, uz geslo “60-ak kilometara za Ljubav i Domovinu i u zahvalu sv. Josipu“.

 

Sveti Josip zaštitnik je naše Domovine već 330 godina i ponijeli smo mu u ovoj “Godini sv. Josipa“ svoje molitve, nakane, zahvale, kako naše osobne, tako i za sve naše, posebno za našu Domovinu i naše mlade kako bi u Domovini pronašli radno mjesto i zasnovali brak  blagoslovljen sakramentom ženidbe i imali svoj dom ispunjen ljubavlju i djecom; molitve za sve koji su se preporučili u naše molitve; za sve za koje smo obećali moliti i za one koji nas prate svojim molitvama.

 

Pošli smo u petak, 9.6. u 7,00 sati iz crkve Duha Svetoga nakon mise i blagoslova don Ivana Matijevića i molitve 1. postaje križnog puta nas 22! Radosna srca smo pješačili uz pjesmu, molitvu krunice, zastajući uz molitve postaje križnog puta u crkvama, kapelicama i uz križeve kraputaše. U 20h smo došli na 10. postaju u Jastrebarsko, crkvu sv. Nikole, gdje smo i prenoćili u pastoralnom centru župe. U jutarnjim satima nam se pridružilo još 17 hodočasnika, tako da nas je bilo 39 u rasponu starosti od 10 godina starih Ane i Lovre pa do najstarijih troje hodočasnika od 68 i 70 godina starosti. Oko 16h smo došli u Karlovac gdje smo sačekali 20 hodočasnika naše Molitvene zajednice koji su s don Ivanom stigli autobusom.

 

Razdragana i vesela srca, s pjesmama na usnama sv. Josipu u čast u povorci ulicama Karlovca koju je predvodio naš hrvatski barjak, stigli smo pred Nacionalno svetište sv. Josipa gdje nas je dočekala divna zvonjava gromoglasnih  zvona Svetišta i blagoslov – škropljenje svetom vodom mons. A. Sente. Bio je to nezaboravan, posebno povlašten i milosni trenutak, prošavši kroz Sveta vrata u Godini sv. Josipa, sa pjesmom i suzama radosnicama i zahvalnicama. Ophodili smo oko kipa sv. Josipa i izmolili 15. postaju uskrsnuća Gospodinova. U 18h smo predmolili krunicu sv. Josipa, a zatim zahvaljivali dragom Bogu za sve milosti preko sv. Josipa i njegovih 330 godina zaštite domovine Hrvatske kroz svetu euharistiju koju je predvodio naš don Damir Stojić, s posebno nadahnutom homilijom o ulozi sv. Josipa u našim životima.

 

Sv. Josipe, naš vjerni i moćni zaštitniče drage nam domovine Hrvatske, moli za nas!

GALERIJA SLIKA